Region

UZNEMIRUJUĆE, ISPLIVALI SKANDALOZNI SNIMCI S MEDICINSKOG U BG:Pogledajte šta su mladići radili u sali s leševima (VIDEO)

Autor Mirela Ljumić Izvor Kurir

BEOGRAD - Na društvenoj mreži Tik Tok juče se pojavio bizaran i uznemirujući snimak za koji se u opisu tvrdi da je nastao na katedri za anatomiju Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Izvor: TV KURIR Screenshot

Na uznemirujućem snimku vidi se nekolicina mladića koji se snimaju dok oko njih na stolovima za obdukciju, leži šest leševa prekrivenih čaršavima.

Bizarni i neetički snimci, praćeni su veselim taktovima zabavne muzike. Na prvom snimku, dok kamera snima one koji su tijelo zavjetovali nauci i učenju studenata, čuje se pesma Svetlane Ražnatović Cece "Ustani, budi se", a na drugom tekstovi poznate pesme Novice Uroševića "Ustaj sine".

   - Uvidom u video-snimak ustanovili smo da je riječ o radnicima firme koja je obavljala tehničke poslove unutar katedre. Oni su učinili djelo slikanja u salama za disekciju. Najoštrije osuđujemo neovlašćeno i neprimjereno prikazivanje na društvenim mrežama kadavera koji se koriste tokom studija na nastavi medicine. I shodno tome slučaj će biti prijavljen nadležnim organima - rekao je dr Puškaš.