Region

MARE MESAR NERVOZAN U SUDNICI, DAO ŠOKANTAN ISKAZ: Pomenuo žrtve samljevene u mašini - "MOŽDA SU ŽIVI"

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Nakon iskaza Velje Nevolje na ročištu u Specijalnom sudu, iskaz je dao i Marko Miljković.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Dado Đilas

Na ročištu u Specijalnom sudu, Marko Miljković je u svom uvodnom izlaganju navodno izjavio da "ubijeni nisu bili studenti teologije", navodeći da su oni možda živi jer nema dokaza da su ubijeni.

"Miljković je takođe izjavio da je moguće da je Zdravko Radojević i dalje živ i da ga skriva supruga", kaze izvor Kurira. Miljković je rekao da su svjedoci saradnici "pod hipnozom i patološki slučajevi", uz tvrdnju da su mašina za mljevenje mesa i oružje naknadno donijeti i podmetnuti.

Miljković je nervozno šetao i gestikulirao u sudnici, za razliku od Belivuka koji je mirno stajao za govornicom. Suđenje se nastavlja sjutra.

Podsjetimo, Veljko Belivuk je danas, na početku ročišta u Specijalnom sudu, izašao za govornicu i izjavio da nije kriv. On je pred sudom rekao da su razgovori montirani, a fotografije iz kuće strave fotošopirane.

Optuženi Belivuk i Milljović su se osvrnuli i na mašinu za mljevenje mesa, pronađenu u kući strave u Ritopeku. Tvrdili da je mašina, kako navode, podmetnuta u klanicu, kako su u međusobnoj komunikaciji navodno zvali kuću.

"Ta mašina nikako nije mogla da se unese i stane u tu prostoriju i donijeta je naknadno, kao i oružje", tvrdili su optuženi.


Vlasnik kuće u Ritpeku neće da bude svjedok okrivljeni 

Vlade Draganić, vlasnik kuće strave u Ritopeku, a koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvima ozloglašenog klana Velje Nevolje, ne želi da bude svjedok okrivljeni u postupku koji se vodi protiv njega i njegovih saradnika, saznaje "Blic".

"Supruga okrivljenog Draganića demantovala je navode u pojedinim medijima da on želi da sklopi sporazum sa tužilaštvom i svjedoči u zamjenu za manju kaznu. On nije u pregovorima i ne želi da bude svjedok okrivljeni", navodi Jerković.

On dodaje da je postupak u odnosu na Draganića razdvojen s obzirom da on usled bolesti nije mogao da prisustvuje današnjem ročištu, te i da će na narednom zakazanom biti donijeta odluka o predloženim dokazima.