Region

SVI DETALJI SUSRETA BELIVUKA I LALIĆA! Gomila obezbjeđenja, napeta atmosfera: NEKOLIKO DETALJA POSEBNO PRIVUKLO PAŽNJU

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Trojica svjedoka saradnika Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin našli su se prvi put zajedno naspram optuženih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i ostalih pripadnika organizovane kriminalne grupe Velje Nevolje.

Izvor: Kurir

Rajko Nedić, urednik u Kuriru, naveo je da se očekuje vrlo napeta situacija i u narednom toku suđenja Belivukovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

"Juče je Srđan Lalić prvi put sjedio na surotnoj strani i očekivala se reakcija optuženih. Oni se nisu izjašnjavali juče, nije bilo verbalnog duela između svjedoka saradnika i optuženih, a zanimljivo je da su Laliću svjedoci saradnici rekli da su sada u istom timu", rekao je Nedić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Reči odbrane nisu prijale svima, pa je sestra žrtve Belivukovog klana napustila je sudnicu.

"Advokati odbrane otkazali su punomoćje Belivuku, ovo je bilo njihovo poslednje zastupanje. Postupak ide dalje, činjenica je da će biti usijana atmosfera. Oni su osuđeni na 14,15 i 18 godina zatvora. Laliću je znatno smanjena kazna, tako da je 18 godine mnogo bolja nego 40 koje mu je slijedilo. Ozbiljne su sumnje da je novac pretvoren u bitkoine",  ističe Nedić.

Urednik Kurira istakao je da je posebno interesantan detalj što se javio i četvrti svjedok koji želi da sarađuje, Vlade Draganić, koji je vlasnik zloglasne vikendice u Ritopeku.

"Ne dobija se status tako lako, vidjećemo šta će biti", kaže Nedić.

Suđenje Dijani Hrkalović

"Radi se prebacivanju odgovornosti, ovdje je u pitanju trgovina uticajem i da su nestali dokazi za ubistvo na šinama. Ona tvrdi da iza njega stoji bivši ministar Nebojša Stefanović i ona pokušava da negira da je njeno ime upleteno u to. Interesantno je da se Dijana sada mnogo elegantnije oblači, njena bijela kombinacija izazvala je mnogo pažnje na internetu, a mnogi su čak tvrdili da tako šalje skrivenu poruku", kaže Nedić.

Izvor: Kurir / Zorana Jevtić