Region

MONSTRUM TJERAO ŽENU DA SILUJE BEBU U HRVATSKOJ! Pokazivao joj i pedofilske filmove, kazna koju služi je SKANDALOZNA!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Advokat i bivši sudija Branko Šerić rekao je da je sudija ovakvom presudom povrijedio prava djeteta.

Izvor: Shutterstock/YouTube/screenshot

Čovjek iz Slavonskog Broda osuđen je na 11 mjeseci zatvora zbog preuzimanja pedofilskih filmova sa interneta i korišćenja društvenih mreža kako bi nagovorio ženu da siluje bebu koja je imala samo nekoliko mjeseci, ali mu je sudija kaznu zamijenio društveno-korisnim radom, piše RTL televizija.

Kako piše RTL, mlađa žena je skinula bebu, ali je na kraju ipak odbila da je siluje. Advokat i bivši sudija Branko Šerić rekao je da je sudija ovakvom presudom povrijedio prava djeteta. "Sramna presuda koja ne šalje nikakvu poruku osim da smo dotakli dno dna", rekao je Šerić.

Za svako od krivičnih djela predviđena je kazna od jedne do 10 godina zatvora. "Riječ je o tome da sudije isuviše olako i površno ocjenjuju neke okolnosti kao olakšavajuće ili posebno olakšavajuće i na taj način pogrešno smatraju da mogu da smanje kaznu ispod minimalne, te je u toj mjeri vrlo vjerovatno da je riječ o pogrešnoj primjeni domaćeg prava", rekao je za RTL predsjednik Vrhovnog suda Suda Republike Hrvatske Radovan Dobronić.

Državno tužilaštvo se nije žalilo na presudu. "Čini mi se kao da je postignut džentlmenski sporazum između državnog tužilaštva i počinitelja. Sud je objeručke prihvatio da počinitelj prizna krivično djelo da niko ne bi morao da se muči oko dokazivanja i tog krivičnog postupka, pa je državno tužilaštvo održalo riječ i nije ulagalo žalbu na presudu", dodao je Šerić.

Dobronić obećava da će ujednačiti sudsku praksu i povećati preblage kazne. "Nijedan ozbiljan sistem ne može da se promijeni i preokrene preko noći. To ne bi ni bilo dobro. U svakom slučaju, već sada razgovaramo o tome. Doći će do promjena, što se kaže, milom ili silom", istakao je Dobronić.