Region

SILOVATELJ PREBIO SVJEDOKA DA NE PROGOVORI, PRIJETIO MAJCI DJEVOJČICE! Pala dojava gdje se nalazi, evo i detalji istrage

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Nakon hapšenja silovatelja M.D. i njegovog skrivanja 6 mjeseci, pojavili su se detalji slučaja.

Silovatelj
Izvor: Kurir/screenshot

Beograđanin M. D. (33) uhapšen je posle šest mjeseci bjekstva u jednoj kafani u Sopotu, a policija je za njim tragala zbog sumnje da je u martu ove godine silovao djevojčicu (13), čija majka je policiji prijavila slučaj. U trenutku hapšenja, kako saznajemo, osumnjičeni je kod sebe imao tuđu ličnu kartu.

M. D. se, osim obljube nad djetetom, na teret stavlja i krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, kao i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Pretukao svjedoka

"On se sumnjiči da je u martu ove godine silovao djevojčicu (13) u jednoj beogradskoj prigradskoj opštini. Navodno, muškarcu koji je znao šta se dogodilo je prijetio, a na kraju ga je i brutalno pretukao, kako ga ne bi prijavio policiji",  objašnjava izvor Kurira upoznat sa slučajem.

"Čak je jednog dana i majka djevojčice dolazila na njegova vrata i tražila ga, vikala i prijetila da će sve ispričati policiji, što je i uradila. Zbog toga je M. D. počeo da prijeti i majci", kaže on.

M. D. potom je, kako saznajemo, pobjegao pošto je saznao da ga je majka djevojčice prijavila policiji.

"Lisice na ruke stavljene su mu u jednoj kafani u Sopotu. Interesantno je da je on u ovo mjesto u okolini prijestonice došao prije mjesec dana i da se sve vrijeme sasvim normalno ponašao i živio, kao da nije imao čak tri potrage na svoje ime",  priča izvor i počinje da opisuje akciju:

"Nakon dojave kolega, policajci iz Sopota uputili su se na teren i prišli su osumnjičenom M. D., koji je opušteno izvadio ličnu kartu na tuđe ime i negirao da je on osoba koju traže. Zanimljivo je da je lična karta bila važeća i legalno izdata, ali jednostavno nije pripadala njemu, već mladiću koji je 10 godina mlađi. Fotografija, ime i prezime na dokumentu pripadali su muškarcu koji podsjeća na M. D."

Tuđ identitet

On je nakon toga odveden u policijsku stanicu.

"Kada su mu uzeti otisci prstiju, nesporno je utvrđeno da to jeste M. D., za kojim beogradska policija traga. Osumnjičeni je prebačen službenim vozilom u drugu policijsku stanicu, koja ga je zapravo i tražila, i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje", završava naš sagovornik.

Djevojčica saslušana - kaže da nije bilo prisile

Djevojčica koju je M. D., po prijavi njene majke, obljubio navodno je već saslušana u tužilaštvu.

"Ona je rekla da je mladić nije prisilio na seksualne odnose, već da je ona pristala na to", kaže izvor iz istrage.