Region

"ZNAM KO ĆE BITI, SAOPŠTIĆU U ROKU OD 48 SATI": Oglasio se Vučić o novom premijeru Srbije

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nakon održane sednice SNS-a, Vučić obavestio javnost da će se u roku od 48 sati znati ime kandidata za mandatara.

Izvor: Printscreen/Pink TV

Sednica Predsedništva SNS-a, počela je danas u 17 časova, a na njoj se odlučivalo o novom mandataru za sastav Vlade Srbije. Nakon završenog sastanka, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić obratio se javnosti i rekao da će konačnu odluku o novom mandataru saopštiti u subotu. 

"Saznao sam mnogo toga i po pitanju izbora predsednika Vlade i drugih ključnih političkih pitanja. Da je neko pročitao Ustav, znao bi da ne mogu da vam saopštim danas. Znam ko će biti, ali ću saopštiti u roku od 48 sati. Postojala su tri kandidata, jedan iz redova koalicionih partnera. Ogroman deo je bio za nekog iz SNS, a bilo je četvoro diskutanata za opciju koalicionih partnera. Ponosan sam na činjenicu da imamo takve kandidate. I Ana Brnabić i Miloš Vučević biće deo nove vlade. Biće mnogo promena u vladi. Biće i vanstranačkih ljudi koji mogu da pomognu Srbiji", rekao je Vučič nakon održane sednice.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 12. avgusta da su aktuelna premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mogući kandidati za mandatara za sastav nove vlade.

On je dodao i da postoji mogućnost da mandatara predloži koalicioni partner, ali nije precizirao koji.

Istakao je da je veoma zadovoljan dosadašnjim radom premijerke Ane Brnabić, a na pitanje da li će ona obavljati neku drugu važnu funkciju u budućnosti, ako ne bude premijer, Vučić je kazao "apsolutno i nesumnjivo".