EGZOTIČNO!

ŠOK! MUŠKARAC U SUBOTICI KUPIO LAVA, PA GA KRIO U STANU: Policija kod prodavca našla i PITONA! (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

U Lazarevcu je pronađen piton, a u Subotici mladunče afričkog lava.

Izvor: MUP.RS

Pripadnici policije su u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine Srbije i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici, podnijeli su krivičnu prijavu protiv muškarca (36) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela.

Krivična djela za koja se sumnjiči tiču se nedozvoljene trgovine i uništenja, oštećenja, iznošenja u inostranstvo i unošenja u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra. Dok je protiv muškarca (44) podnijeta prijava za nedozvoljenu trgovinu, ubijanje i zlostavljanje životinja.

Policijski službenici su, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom i inspekcijom zaštite životne sredine Srbije, prilikom pretresa stana i drugih prostorija muškarca u Lazarevcu, pronašli su zmiju "piton regius", poznatu i kao kraljevski piton, koja je zakonom zaštićena vrsta. Sumnja se da je on, u prethodnom periodu, posjedovao i prodao mladunče afričkog lava četrdesetčetvorogodišnjaku, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici. 

Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi.

Tagovi