Region

"SLOMI IM VILICU I RUKE, PA IH SILUJE": Šok otkrića BG inspektora - Maloljetnik zaključao salon, pa napastvovao 6 žena!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Penzionisani inspektor Žarko Popović otkrio je detalje slučajeva silovanja žena u Srbiji.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Shutterstock

Glavni policijski inspektor PU Beograd u penziji, Žarko Popović, u "Puslu Srbije" na Kurir televiziji govorio je o najšokantnijim slučajevima silovanja. Prema njegovim riječima, iako nije zabilježeno previše ovakvih zločina kod maloljetnika, ipak, postojali su izuzeci.

"U praksi sam imao određen broj silovanja gdje su maloljetnici silovali pod dejstvom alkohola, ali djevojke svoje godište. I sve je to bilo u nekim pokušajima", kaže on. 

Međutim, posebno ističe slučaj jednog maloljetnika za koji kaže da zahtijeva ozbiljnu psihoanalizu.

"Imali smo dečaka 14 godina, jake fizičke konstrukcije, koji je imao nekontrolisan seksualni nagon prema ženama. Uđe u frizerki salon, zaključa ga i siluje šest žena. On je višestruku povratnik, kao maloljetnik bio je hapšen, ali kada je navršio 18 godina, dobio je deset godina zatvora zbog silovanja u Valjevu. Jednom prilikom kada smo ga uhapsili i vodili ga u 29. novembar na obradu, on je imao snošaj u kolima. To je teška bolest, on ne može sebe da obuzda. To je lice koje zahtjeva ozbiljnu psihoanalizu", kaže policijski inpektor u penziji.

Brutalnosti maloljetnika nije bilo u njegovoj karijeri, a kako kaže, sve se završavalo na pretnjama. Podsjetimo, javnost u Srbiji šokirao je slučaj mladića koji je silovao rođenu babu. Takođe, ispovjest djevojke iz Republike Srpske koja je na Tvitteru, pod pseudonimom "Divlja trešnja", objavila kako je poznanik njene porodice pokušao da je siluje i ubije zaprepastila je javnost.

"U svojoj karijeri imao sam ozbiljni slučaj muškarca koji je imao preko pedeset silovanja. Bilo ga je jako teško detektovati. Kupio je stoperke, slomi joj ruku ili vilicu pa je onda siluje. Čovek je diplomirani mašinski inženjer, kod kuće ima ženu i dvije ćerke. Nikada na takav profil ne bismo posumnjali, on je osuđen na deset godina zatvora. To je smiješna kazna. On je sa pedeset četiri silovanja dobio četrdeset godina zatvora", kaže Popović.

On je naglasio da bi ženama trebalo dati šokere ili biber sprej, kao vid prevencije.

"Ženama je sada to dozvoljeno, ako ima dozvolu može da nosi pištolj i ima apsolutno pravo da ga upotrijebi. Najbolje je istrčati negdje na javno mesto. Ako upoznate u klubu nekog muškarca ne treba odmah kod njega u stan na kaficu. Dosta se silovanja desilo po toj osnovi, koje mi nažalost nismo mogli da dokažemo", ističe on.

Pogledajte šta je inspektor u penziji rekao o slučajevima silovanjima: