Region

DJECA IZ BUGARSKE STIGLA U BEOGRAD, OBJAVLJENI SNIMCI: Djelovali su pogubljeno, neki nisu prepoznali roditelje

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Povrijeđeni mališani smješteni su u Tiršovu, gdje im je pružena potrebna medicinska pomoć.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/vbox.com/screenshot

Mališani koji su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Bugarskoj stigli su u Tiršovu, gdje su ih sačekali ljekari i roditelji. Djeca su dovezena u nekoliko sanitetskih vozila, i brigu o njima preuzimaju srpski ljekari u Dječijoj klinici Tiršova. Oni su najprije iz Bugraske prevezeni da granice, a odatle do niškog kliničkog centra, a potom su dovezena u Beograd. Nesrećnu djecu pratili su ljekari koji su ranije izjavili da je zdravstveno stanje djece bilo stabilno.

"U sanitetu je bilo po jedno dijete. Svi su djelovali kao pogubljeno ili pod sedativima. Većina njih imala je posjekotine koje svjedoče o stravi koju su preživjela. Čudno je i to što djeluje da neki od njih kao da nisu prepoznali roditelje", rekao je izvor Informera.

Ljekar bolnice u Staroj Zagori, Georgi Dejanov, rekao je da ovo sedmoro djece ima lakše povrede u vidu oguljotina, nagnječenja i iščašenja ekstremiteta, ali da je u Bugarskoj ostalo još nekoliko djece koja su zadobila ozbiljnije povrede i ona se nalaze i u drugim bolnicama, ne samo u tom mjestu.

"Ljekari u Staroj Zagori su se pobrinuli za povrijeđenu djecu. Procijenili su da njihovo stanje dozvoljava da budu transportovani. Nažalost, oni su mnogo uplašeni za djecu, ne zato jer su povrede teške, već zato jer su oni sami uplašeni. Nije bilo nikakvih problema tokom transporta, bilo im je osigurano sve, po jedan ljekar je bio sa njima, pozvali smo sve naše ljekare sa odmora kako bismo mogli da upravljamo situacijom, svi su bili na odmoru i ja sam putovao sa njima kako bi organizacija svega protekla dobro", rekao je on.

Podsjetimo, dvanaestoro djece i dvoje odraslih je povrijeđeno kada je autobus iz Srbije upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj. Uzrok nesreće se još ne zna, a prema svjedočenju jedne putnice, autobus je sletio s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj sa djetetom kome je pozlilo.

Pogledajte svnimke djece povrijeđene u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj kada su stigla u Tiršovu:

Tagovi