UŽAS!

PREVRNUO SE AUTOBUS PUN DJECE IZ SRBIJE U BUGARSKOJ: Vozilo sletjelo u jarak, vatrogasci izvlače povrijeđene!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Autobus pun državljana Srbije prevrnuo se u Bugarskoj.

Izvor: Privatna arhiva/kurir

Autobus sa 48 djece, srpskih državljana, prevrnuo se u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, javio je "Euronews" Bugarska. Autobus se prevrnuo na bok u jarku.

Na lice mjesta stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila. Prema prvim informacijama, deset osoba je povrijeđeno.

Svi putnici su državljani Srbije. Nesreća se dogodila 216 kilometara u pravcu Sofije, kod Stare Zagore. Očekuje se da će povrijeđeni biti prebačeni u bolnicu u Staroj Zagori.

"Jedan od starijih povrijeđenih putnika u autobuskoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, ima tešku povredu noge i vjerovatno će biti potrebna amputacija", potvrdio je direktor Univerzitetske bolnice u Staroj Zagori, prof. Jovčo Jovčev.

On je za za bugarske medije rekao da je od primljene djece četvoro poslato na skeniranje. Dvoje djece su u teškom stanju, nakon autobuske nesreće koja se dogodila u Bugarskoj kada se prevrnuo autobus šabačkih registarskih tablica, tvrdi bugarska zvaničnica.

"Uzroci nesreće će se dalje utvrđivati, za sada imamo vrlo malo informacija. Ono što znamo jeste da je dvoje djece u teškom zdravstvenom stanju", rekla je za BTV Sijka Mileva, glavni portparol Tužilaštva.

Među povrijeđenima je i vozač autobusa. U vozilu je bilo skoro 50 ljudi. U njemu je, prema prvim podacima, prema spisku, prijavljeno 48 putnika.