Region

LALIĆ USKORO U KUĆNOM PRITVORU, IZ CZ-a na TAJNU LOKACIJU?! Brutalni sadista u velikom strahu, samica pod jakom stražom

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Bojanu Hrvatinu je ubrzo nakon što je pristao da svjedoči protiv Veljka Belivuka i pripadnika njegovog klana, određen kućni pritvor u novembru prošle godine. Može se očekivati da će to biti slučaj i sa Srđanom Lalićem.

Izvor: TV Pinki/Printscreen

Srđan Lalić (37), treći svjedok-okrivljeni u postupku protiv zloglasnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Sporazum sa tužilaštvom kojim je pristao da otkrije sva zlodjela klana Veljka Belivuka u zamjenu za kaznu od 18 godina zatvora!

On je u sada u velikom strahu, ne samo za svoj život, već i za život njegove majke i sestre, koje više ne žive u svom stanu na Dedinju, već su izmještene na neku drugu adresu i imaju policijsku zaštitu. Lalić se trenutno iz bezbjednosnih razloga nalazi u samici Centralnog zatvora i pod velikim obezbjeđenjem straže.

"Lalić se posebno pribojava narednog susreta sa Belivukom i Miljkovićem u sudnici, početkom septembra, kada bi trebalo da se nađu oči u oči prvi put otkako je i zvanično postigao nagodbu sa tužilaštvom i odlučio da iznese sva svoja saznanja o njihovim zlodjelima. Organizatori klana će najvjerovatnije burno reagovati, kao što je to bio slučaj i u vezi sa dvojicom mafijaša koji su ranije postali svjedoci-okrivljeni", otkriva za Informer sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Na prethodnom ročištu, svjedoci-okrivljeni Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević nisu sjedeli u boksu sa ostalim optuženima, već su bili u drugom dijelu sudnice, dok je veliki broj stražara stajao oko njih. Prema riječima našeg izvora, Belivuk je obojici glasno priprijetio.

"Čim je ušao u sudnicu, Belivuk se okrenuo ka dijelu u kom su sjedeli Hrvatin i Spasojević, i dobacio im: 'Pi*ke!', najvjerovatnije aludirajući na to što su njih dvojica, koji su po sopstvenom priznanju učestvovali u ubistvima i uklanjanju leševa, izdali klan i pristali na saradnju s tužilaštvom", prenio je tada izvor.

Lalić je spreman da istražiteljima otkrije sve šifre preko kojih bi im omogućio pristup ogromnom bogatstvu u kriptovalutama koje su Belivuk i Miljković sakrili pre hapšenja, 4. februara prošle godine. Ukoliko ostanu bez nekoliko desetina miliona evra, koliko se veruje da su stekli kriminalom, sigurno će ih to najviše zaboleti.

"Teško je povjerovati da će monstrumi njihovog kalibra sjedjeti skrštenih ruku i olako preći preko toga što ih je izdao jedan od najbližih ljudi u koga su imali bezgranično povjerenje. Pogotovo što je Lalić bio njihov glavni savjetodavac za finansije i kupovinu bitkoina, u šta se Belivuk i Miljković nisu razumjeli", dodaje sagovornik.

Kako je i zašto Lalić zaslužio status okrivljenog svjedoka, s obzirom da je najveći sadista klana, koji je žrtvama čupao nokte kliještima i najstrašnije ih mučio, zbog čega je dobio nadimak, "nasmijani koljač". Tužilaštvo za organizovani kriminal nije se oglasilo o detaljima sporazuma sa Lalićem, niti šta im je on toliko kapitalno novo otkrio da ga faktički nagrade sa samo 18 godina zatvora, umjesto doživotne robije. 

Podsjetimo, Lalić je optužen za čak šest ubistava, otmicu, silovanje i nelegalno držanje oružja. Bio je zadužen za nabavku "skaj" telefona za članove grupe radi tajne međusobne komunikacije.

Kućni pritvor za Hrvatina

Ubrzo pošto je prvi pristao da svjedoči protiv Veljka Belivuka i ostalih okrivljenih, Bojan Hrvatin je u novembru prošle godine prebačen iz CZ-a u kućni pritvor iz bezbjednosnih razloga. Može se očekivati da će uskoro to isto biti slučaj i kad je Lalić u pitanju!

Lokacije na kojima borave svjedoci-okrivljeni su strogo čuvana tajna i nadležni imaju zadatak da ih u potpunosti zaštite od svih mogućih opasnosti do početka sudskog procesa, što znači da imaju konstantno policijsko obezbjeđenje.