PAPRENO!

NA MEDENOM MJESECU JEDU MEDVJEDA, NOĆ KOŠTA 640€: Pogledajte hotel na Balkanu u koji je Džonson odveo suprugu (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Odlazeći britanski premijer sa suprugom Keri provodi medeni mjesec na Balkanu.

Izvor: Profimedia

Boris Džonson je odlučio da sa suprugom uživa u medeneom mjesecu u Sloveniji, dok su detalji njihovog raskošnog odmora šokirali britansku javnost koja se suočava sa rastućom stopom inflacije. Oni su nakon vjenčanja odlučili da mini medeni mjesec provedu u eko-hotelu u zabačenim planinama Slovenije koji obećava umirujuću "ravnotežu energija" i gdje gosti večeraju pršutu od medvjeda.

Oni su odsjeli u Vili Planinka koja se nalazi na 30 minuta udaljenosti od Ljubljane. Hotel sa pet zvjezdica u kom se cijene kreću i do 640 eura za noć nudi svojim gostima veganske toaletne potrepštine i vodu sa "najvećim sadržajem magnezijuma u Sloveniji".

Nijedna od 23 sobe nema televizor, a WiFi je dostupan samo u predvorju, dok se u sobama postavlja samo ako to gosti zatraže. Posle odlaska Džonsona, vlasnica hotela Katja Batajelj i njena ćerka Lana izjavile su za Telegraf da je on bio jedan od najprijatnijih gostiju.

"Bio je oduševljen hranom i pićem. Da su svi gosti kao on, bili bismo srećni", isrpičala je vlasnica hotela.

Prema njenim riječima, bračni par Džonson voli da planinari, a kupali su se i u lokalnom jezeru i posjetili pećine. Na medeni mjesec nisu poveli dvoje djece - Vilfreda koji ima dvije godine i sedmogodišnju Romi.

Pored banje sa finskom i infracrvenom saunom unutar Vile Planinke, postoji i nekoliko drugih aktivnosti u okolnim planinama, uključujući izlete biciklom i "romantično večernje pješačenje".

Restoran vile se za svoje proizvode oslanja na lokalne divlje životinje, a "medvjeđi obrazi" i "medvjeđi pršut" su navedeni na degustacionom meniju, koji se sastoji od čak sedam jela po cijeni od 78 eura (66 funti). Kada su detalji o Džonsonovom odmoru dospjeli u javnost, Britanci su reagovali prilično burno. Naime, dok sada već bivši premijer provodi noći u luksuznom hotelu u Sloveniji za 640 eura, stopa inflacije u Britaniji dostiže istorijski maksimum.

Godišnja stopa inflacije u Velikoj Britaniji dostigla je najviši nivo u poslednjih 40 godina, pošto je ruska invazija na Ukrajinu podstakla dalje povećanje cijena hrane i goriva. Inflacija je u prethodnih 12 mjeseci iznosila 9,0 odsto, što je najveće godišnje povećanje maloprodajnih cijena u Velikoj Britaniji od 1982. godine, saopštio je danas državni zavod za statistiku.