Region

ATENTATOR NA ĐINĐIĆA IMA NOVI POSAO! Otkriveno šta radi jedan od ključnih šrafova zemunskog klana - spominje se i DROGA!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Aleksandar Simović (46), koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijer Zorana Đinđića, ima novi posao u Zabeli!

Izvor: YouTube/printscreen/RUDAR 7

Aleksandar Simović (46), osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih ubistava "Zemunskog klana”, popisuje hljeb u "Zabeli”, saznaje "Objektiv". Prethodno je Simović iz strogog Sedmog paviljona prebačen u otvorenije djelove zatvora, gdje može slobodno da se šetka i uživa na svježem vazduhu.

"Simović ima najbolje radno mjesto u čitavoj ‘Zabeli‘. Broji hljeb koji se dostavlja zatvorenicima, šetka svuda po ‘krugu‘, u kojem ima pet, šest paviljona i bolnica, i prilično je privilegovan. Za razliku od njega, Radomir Marković (76), bivši načelnik Službe državne bezbjednosti, bio je jedno vrijeme na ‘krugu‘, ali su se neki pobunuli, pa je ponovo vraćen u Sedmi paviljon. A Rade je stariji čovjek i bolestan je, za razliku od Simovića. Sada u Sedmom paviljonu ponovo radi u magacinu, gdje broji garderobu za 250 zatvorenika" kaže izvor Objektiva.

O Aleksandru Simoviću progovorio je i Sretko Кalinić, (48) osuđen na 40 godina robije zbog učešća u atentatu na premijera Đinđića i mnogobrojnih ubistava. On je optužio sada pokojnog načelnika obezbjeđenja "Zabele” da je favorizovao starijeg Simovića.

"Njegovi postupci su najbolje govorili kakav je, a u prilog tome govori podatak da je Acu Simovića, direktnog učesnika u ubistvu premijera, prebacio na krug, u najpovlašćeniji dio ‘Zabele‘, što je van svakog zakona. Pitam se da li ga je prebacio tamo da bi dilovao gudru (drogu) po ‘Zabeli‘, navodi Kalinić.