Region

ALBANSKI POLICAJAC UBIO DJEVOJČICU (7) NA PLAŽI! Otac sve gledao, pa SKOČIO DA GA BIJE, ljudi ih razdvajali (VIDEO)

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Džonada Avida, nastradala je dok se kupala u moru u Albaniji kada ju je ubio motor glisera!

Izvor: YouTube/screenshot/Vizion Plus TV

Džonada Avdia (7) je bila sa svojim roditeljima na ljetovanju u Albaniji, na plaži Potam. Ona se kupala u vodi, bila je 15-ak metara udaljena od obale kada je na nju naletio gliser! Motor ju je udario i teško ranio i djevojčica je preminula na licu mjesta. Gliser je navodno vozio Arjan Tase, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Njen otac Bledar je taj trenutak vidio sa obale i uletio je u vodu kako bi pokušao da spasi svoju djevojčicu, a nakon toga je nasrnuo na vozača glisera. Vozač glisera je navodno u velikoj brzini uplivao u dio gdje su kupači koji je obilježen bovama.

Policija je saopštila da je propeler izazvao momentalnu smrt kod djevojčice. Vozač glisera optužen je za ubistvo iz nehata. Ovo je već treća ovakva smrt u Albaniji ove godine prema pisanju albanskih medija.

Protesti su takođe izbili širom zemlje u bijesu zbog smrti, a na desetine demonstranata juče se sukobilo sa policijom u glavnom gradu Tirani. Pozivaju se na ostavke ministra unutrašnjih poslova, šefa policije i ministra turizma optužujući državu za ubistvo Džonade, prenose lokalni mediji. Mirela Kumbaro, ministarka turizma, okrivila je za nesreću vozača glisera kao i nacionalnog šefa policije.

"Anđeo više nije među nama zbog gluposti čovjeka koji je prekršio svaki zakon, svako pravilo i svaku normu sa tragično nepovratnim posledicama. Sa sviješću da nema riječi koje bi bile utjeha roditeljima, porodici za tragediju koju su pretrpjeli, zahtjev ide pravdi da uradi svoj posao, bez kompromisa, uz maksimalnu kaznu za svakog ko prekrši zakon", navodi Kumbaro.