Region

PREDSJEDNIK SRBIJE STIGAO U GENERALŠTAB! Čeka se odluka o reakciji na nasilje na KiM

Autor Jana Desovski

Trenutno se očekuje odluka o reakciji države na nasilje na Kosovu i Metohiji!

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu Generalštaba na Banjici, rekao je Goran Vesić u specijalnoj emisiji na Kurir televiziji. Vučić je upravo stigao u zgradu Generalštaba na Banjici. Očekuje se odluka o reakciji države na nasilje na Kosovu i Metohiji.

Podsjetimo, na prelazu Jarinje došlo je do incidenta u kojem je povrijeđen Srbin N. V. iz Leška, koji je vozilom hitne pomoći transportovan u KBC "Kosovska Mitrovica. Ljudi su danas nakon sirena za vazdušnu odbranu na Kosovu, krenuli da postavljaju blokade na putevima. Barikade su postavljene pored mjesta Rudare, i u Zupcu u blizini Zubinog potoka, gdje je glavni put prepriječio kamion. Takođe su se građani okupili i na prelazu Jarinje.

Građani su se okupili zbog nezadovoljstva uvođenjem mjera reciprociteta, a koje podrazumijevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.

 "Ako neko misli da je moguće da ponovi 17. mart 2004. ili da je moguće da ponove nešto što se događalo našem narodu na drugim djelovima teritorije bivše Jugoslavije i tako posao jednom zauvijek završe i da Srba neće biti, to se neće dogoditi. Sve što želimo je samo mir". Vučić je prethodno upozorio da haos na KiM kreće večeras u ponoć i da su na administrativnim prelazima već raspoređene dvije specijalne jedinice. Predsjednik Srbije je naglasio da situacija nikad nije bila kompleksnija nego sad i da je mnogo ozbiljnije nego ikada."

Tagovi