Region

EKSKLUZIVNO! KLANICA 2: Nikad viđene slike kuće strave kod Beograda!OVDJE SU BELIVUK I EKIPA SPALILI i IZMRVILI UBIJENOG

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Pored kuće strave u Ritopeku, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za svoje zločine je koristila još jednu vikendicu u okolini Beograda

Izvor: Kurir

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako je otkriveno posle njihovog hapšenja 4. februara prošle godine, imala je kuću strave u naselju Ritopek i u njoj tajni podrum u kom je mučila, ubijala, kasapila i mljela žrtve. Međutim, nedavno je tokom istrage otkriveno i da je u mjestu Surduk postojala još jedna vikendica pored rijeke, kod koje su zapalili, a potom macolom smrvili tijelo pokojnog Gorana Mihajlovića, piše Kurir.

Na dosad neobjavljenim fotografijama vidi se mjesto zločina na kom su spalili ostatke Mihajlovića, ali i kuća koju su koristili u ovom mirnom mjestu. Zasad nije utvrđeno da li su je odabrali slučajno ili ih je neko uputio na baš tu kuću.

Niko ne živi tu

"Na fotografijama se vidi da je nova kuća sređena, ali da u njoj niko ne živi, dok je druga, stara kuća u dvorištu zapuštena ",objašnjava sagovornik Kurira. Zločin se, podsjetimo, dogodio početkom aprila 2019, a osim Belivuka i Miljkovića, kako se sumnja, u njemu su učestvovali i Vlade Draganić, Miloš Budimir, kao i svjedok-saradnik Nikola Spasojević.

"Mihajlovića su smatrali pripadnikom suparničke kriminalne grupe. Belivuk i Miljković su se dogovorili da ga ubiju, pa je Belivuk Spasojeviću dao novac da kupi radne kombinezone, čizme, kape, najlon, kabl, lanac, rukavice, čekić, macole, korišćene automobilske gume i džakove ćumura. Spasojević ih je odvezao do kuće u Surduku", navodi se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

Nekoliko dana kasnije, Gorana Mihajlovića su odveli u kuću u Ritopeku, vezali ga ljepljivom trakom, tukli i mučili dok im nije rekao šifru za Skaj i gdje mu je mašina za pravljenje ekstazija. Belivuk i Miljković, kako se navodi, potom su ga otrovali nepoznatom supstancom, ubacili u kamion pun pijeska i odvezli do Surduka.

Vlasnica ih ne poznaje

"Riječ je o dijelu naselja u kom su uglavnom vikend-kuće. Kuća ispred koje su zapalili lomaču od polovnih automobilskih guma nalazi se u dvorištu, koje nije u potpunosti ograđeno, već samo uz ulicu, a sa druge strane je velika strmina do Dunava. U dvorištu su dvije kuće, stara i nova. Vlasnica je navela da okrivljene ne poznaje i da su oni porodično koristili samo novu kuću, dok im je stara služila za odlaganje alata i drugih stvari i nije imala ključ"; objašnjava sagovornik Kurira.

Nikad viđene fotografije kuće strave u Surduku: 

Tagovi