Region

VATRA GUTA POLJA PŠENICE, IZBIO VELIKI POŽAR KOD KIKINDE: Buknuli hektari, vatrogasne ekipe se satima bore sa stihijom

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Veliki požar danas oko 15 časova zahvatio žitna polja između Kikinde i Mokrina.

Izvor: KURIR/S.U.

Veliki požar oko 15 časova zahvatio je žitorodna polja između Kikinde i Mokrina. Izgorjele su ovršene parcele, a vatra guta pšenicu. U gašenju učestvuju pripadnici Vatrogasno- spasilačkog bataljona. Na licu mjesta su vatrogasci kompanije NIS, ali i poljoprivrednici i mehanizacija kompanije Romić.

Vatra je zahvatila čak oko 30 hektara pšenice koja nije ovršena. Izgorjela su pšenična polja kompanija Romić i Matijević, saznaje Kurir. Šta je prouzrokovalo požar još ne može da se precizno kaže, kao ni šteta, ali je već sad jasno da je ogromna:

"Svake godine u vrijeme žetve na ovom potezu buknu najmanje tri požara. Požar sam uočio oko 14 sati i 45 minuta. Vatrogasci su brzo došli na lice mjesta jer je neko u međuvremenu prijavio požar. Izgorjelo je dosta parcela, među kojima i neovršeno žito. Izgorjela je na nekim njivama i balirana slama", rekao je Bojan Beguš iz kikindske poljočuvarske službe.

Vatra je zahvatila veliku površni između periferije grada i Mokrina, a širi se prema Nakovu. Vatrogascima vetar otežava gašenje.

Tagovi