Region

VRBOVALI DJEVOJKE, OD PROSTITUCIJE ZARAĐIVALI 200€ PO SATU: Policija razbila kriminalnu grupu - reklamirali se na sajtu!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Velika policijska akcija u Beogradu.

Izvor: MUP Srbije (mup.gov.rs)

Policija je uhapsila pet osoba iz Beograda zbog sumnje da su posredovali u vršenju prostitucije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Osumnjičeni su uhapšeni pod sumnjom da su od januara do sredine juna, iznajmljivali stanove na teritoriji grada za djevojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom, navedeno je u saopštenju. Terete se da su putem sredstava javnog informisanja organizovali oglašavanje prostitucije i da su najmanje sedam djevojaka odvozili na adrese na kojima su se sastajale sa klijentima.

Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su dijelili između sebe u zavisnosti od zadataka, saopštio je MUP. Uhapšeni su R. M. (43), S. T. J. (43), S. D. (33), G. S. (59) i Đ. A. (25). MUP je naveo da je ta organizovana kriminalna grupa uhapšena u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koju je MUP sproveo po nalogu tog tužilaštva nakon višemjesečnog predistražnog postupka. U Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije u toku su saslušanja osumnjičenih.

Tužilaštvo je saopštilo da su pripadnici te organizovane kriminalne grupe, su u od periodu od sredine januara do polovine juna ove godine, na teritoriji Grada Beograda, pronalazili i podsticali ženske osobe na pružanje seksualnih usluga prostitucije, oglašavali prostituciju na internet portalu www.sityoflove.com namijenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljajući i ažurirajući oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona, angažovanih osoba, ugovarali vrstu seksualne usluge, mjesto i vrijeme, dužinu i cenu pružanja seksualne usluge, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili zajedno. Sat vremena seksualnih usluga se kretao od 150 do 200 eura, prenosi Kurir.

Pogledajte hapšenje makroa: