Region

ALEKSANDAR ŠAPIĆ JE NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Tajno glasanje odbornika u Skupštini grada Beograda upravo je završeno.

Izvor: Printscreen/RTS 1

Šapić je za gradonačelnika izabran tajnim glasanjem odbornika u Skupštini grada. Od 110 glasačkih listića, uručeno je 57 i svi su glasali ZA. Nije bilo niti nevažećih listića niti PROTIV.

Pored gradonačelnika, odbornici u Skupštini grada Beograda danas su birali i članove Gradskog vijeća, a Vesna Vidović je izabrana za zamjenicu gradonačelnika.

Aleksandar Šapić je na konferenciji nakon glasanja izjavio da mu je "obaveza da bude pravedan gradonačelnik" i zahvalio se svima koji su glasali. Prethodno je pomenuo i svoju kandidatkinju za zamjenika gradonačelnika Vesnu Vidović:

"Izuzetno mi je drago što će ona biti. Ne znam koliko ćemo uspjeti da podignemo materijalna primanja, ali ćemo raditi na vraćanju dostojanstva. Mislim da je izuzetno važno da se oni koji rade sa djecom osjećaju dostojanstvenije", kazao je Šapić.

Podsjetimo, Predsjedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je da je Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda, dok je za njegovu zamjenicu predložilo Vesnu Vidović.

Sjednica Skupštine Grada počela je danas u 10 časova usvajanjem dnevnog reda od četiri tačke i konstatovanjem prestanka mandata pojedinih odbronika beogradskog parlamenta.