Region

BELIVUK JE VOZIO MALI SMART, ALI JE VJEROVAO U "BMW": Velja je samo njemu dozvoljavao da uradi ovo!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Vođa brutalnog kriminalnog klana, Veljko Belivuk, uhapšen je u automobilu marke "SMART", međutim u "BMW" je imao povjerenje.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/YouTube/Printscreen/Out of Spec Reviews

Više od 22 osobe uhapšeno je pod sumnjom da su članovi kriminalne grupe, na čijem čelu su Veljko Belivuk i Marko Miljković. Policijska akcija hapšenja koju je naredilo Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovedena je 4. februara 2021. godine. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su formirali i bili članovi kriminalne grupe koja je počinila niz najtežih krivičnih djela.

Podsećanja radi, hapšenje grupe Velje Nevolje i Marka Miljkovića uslijedilo je nakon višemjesečnog praćenja i prisluškivanja ove grupe. Svi uhapšeni negirali su dela koja im se stavljaju na teret, nakon čega im je određen pritvor. U pritvoru su potom ostali Belivuk i Marko Miljković i još 23 optužena člana kriminalne grupe.

Kao pripadnici klana koji su, kako se sumnja formirali Veljko Belivuk i Marko Miljković početkom 2020. godine u naredbi za sprovođenje istrage u koji je "Blic" imao uvid navode se Vlade Georgijev, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksandar Vučeljić, Vlade Draganić, Nemanja Lakićević, Milovan Tadić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Filip Ivanovski, Nebojša Janković, Željko Kodžić, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek, Vuk Vučinić i Marko Andrić. Kako se sumnja, ovaj klan pod paravanom navijačke grupe "Principi" izvršavao je ubistva, otmice, ali i dilovao narkotike i prao novac.

Međutim, kada je sud produžavao pritvor, u avgustu prošle godine, iz pritvora su puštena trojica optuženih koji su tokom istrage ispričali detalje o zločinima za koje se grupa tereti - Bojan Hrvatin koji je otkrio detalje o otmicama i ubistvima, Vladimir Dimitrijević koji je govorio o dilovanju droge i Vojislav Đorđević koji je opisao mučenje jednog mladića u kafiću na stadionu Partizana.

BELIVUKOV "BMW" 

Poznato je da je Belivuk uhapšen u njegovom automobilu marke "SMART", ali takođe je određene stvari povjeravao i njegovom saradiku u Klanu koji je imao nadimak "BMW", a u pitanju je bio Nikola Stefanović.

Narednog puta, kada je sud produžavao pritvor, iz zatvora su pušteni Slađana Sekulić i Nikola Stefanović kom je prema navodima Tužilaštva nadimak u Skaj aplikaciji "BMW". Međutim, prema odluci Apelacionog suda u Beogradu, njima je propisana mjera kućnog pritvora sa nanogicom. Tužilaštvo je navelo da je kao i svi uhapšeni članovi ove kriminalne grupe i Nikola Stefanović bio zadužen za prodaju narkotika, odnosno marihuane, kokaina i heroina. "Nikola Stefanović za Belivuka i Miljkovića nabavljao je i održavao automobile, među kojima i jedan blindirani auto marke 'Audi', tvrdi tužilaštvo.

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posjedovanje oružjam nakon što je optužnica potvrđena, počelo je suđenje. U samoj optužnici navodi se da su žrtve ove grupe su mahom bili pripadnici suparničkih kriminalnih grupa, a među njima su Zdravko Radojević, Goran Veličković Goksi, Lazar Vukićević, Aleksandar Gligorijević Puki i Milan Ljepoja. Njih su Belivuk i njegovi saradnici, kako tvrdi tužilaštvo, otimali i mučili u kući u Ritopeku, nakon čega su ih ubijali i otarasili se njihovih tela tako što su ih mljeli u mašini za mljevenje mesa i bacali u Dunav.

Kuća u kojoj se krio Veljko Belivuk: