Region

ONI SU BILI U SRUŠENOM AVIONU U HRVATSKOJ: Signal se izgubio kod vojnog poligona - prije nestanka pilot TRAŽIO POMOĆ!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Otkriveno ko je bio u avionu koji je nestao u Hrvatskoj.

Izvor: youTube/Prinstscreen/cessna

Hrvatska vazduhoplovna služba obavijestila je Operativni centar Civilne zaštite o nestaloj letjelici tipa "Cesna" sjeverno od Rakovice na Kordunu, kod najvećeg vojnog poligona u Hrvatskoj Eugen Kvaternik na visini od 700 metara. U pitanju je mala letjelica koja je bila u Splitu nekoliko dana, od 26. maja do 29. maja kada je poletjela ka Njemačkoj.

Prvi čovjek HGSS-a Josip Granić rekao je da se pretražuje šire područje oko mjesta Broćanac u šumskom području i da trenutno nema novih informacija. 

"Uslovi na terenu su loši tako da 'komplikuju' rad, ali postoji niz stručnjaka na terenu uz čiju pomoć bi se uspješno pronašao nestali avion", rekao je on.

Nezvanično je objavljeno da su u nestalom avionu bila tri Njemca i jedan Hrvat i da je pilot prijavio poteškoće u letu kontroli leta. Takođe je objavljeno da je bilo planirano da avion leti u Njemačku u grad Laiheng.

"Teren na kome se traga za nestalim avionom je izuzetno šumovit i brdovit, a pored toga, loši vremenski uslovi otežavaju rad na terenu pripadnicima HGSS-a i policije. Zbog svega ovoga potraga još nije dala rezultate, ali su na teren upućene dodatne snage kako bi se nestala Cesna što prije locirala", rekao je Damir Danilović iz PU Karlovci.

Tagovi