Region

MATEJEV DRUG POGINUO TRI MJESECA PRIJE NJEGOVOG NESTANKA U BEOGRADU: Umro mu pred očima, a sad će počivati ZAJEDNO

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Matejev drug, Ivor Alunić poginuo je pred očima Periša u septembru prošle godine, samo tri mjeseca prije nego što će Splićanin nestati u Beogradu.

Izvor: MUP RH/Printcreen/ Youtube

Matej Periš biće sahranjen u ponedjeljak na groblju Lovrinac u Splitu, pored svog druga iz djetinjstva Ivora Alunića (26) koji je poginuo 3 mjeseca prije Matejeve smrti.

Alunić je tragično nastradao 29.septembra 2021. godine pred Matejevim očima. Njih dvojica su išli zajedno u školu, odrasli su zajedno i odlično su se slagali. I Ivor je bio skiper, radio je na brodu kao i Matej.

On naglašava da je Mateju bilo teško poslije smrti Ivora, a bližnji su mu savjetovali i da ide kod psihologa, jer je gledao kako mu drug umire, a nije mogao da učini ništa da ga spase.

"Planove za odlazak u Beograd oni su pravili i prije te nesreće. Kada se to desilo, dvoumili su se šta da rade, pa ipak odlučili da odu i lijepo se provedu za Novu godinu. Niko nije ni slutio da će za Mateja to biti put bez povratka", priča izvor blizak Splićanima.

Na dan pogibije Ivora Alunića, on i Matej motorima su išli do Makarske, a u povratku su sreli jednog druga, koji je prošao pored njih kolima.

"Ivor je tada dodao gas i pojurio za automobilom, najverovatnije je htio da prestigne druga i da mu se javi. Matej je pratio Ivora, ali on je u jednom momentu ušao previše oštro u krivinu, udario bankinu i izgubio kontrolu. Motor se prevrnuo i on je pao. Kaciga mu je spala, a iako je bila nova, nije bila dobro privezana, pa je zadobio fatalni udarac u glavu. Matej mu je pritrčao, pokušao da ga reanimira, dao mu vještačko disanje i zvao Hitnu pomoć. Ivor je pao u komu, a uprkos borbi ljekara, preminuo je u bolnici", ispričao je ranije u emsijiji na Jutjubu Braca Zdravković, privatni detektiv.

Tagovi