Region

KO JE UBIJENI LUKA PERENČEVIĆ, SVIMA UTERIVAO STRAH U KOSTI: Pominjao se u ubistvu zbog kog su 3 brata bila iza rešetaka

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Luka Perenčević ubijen u ponedeljak u bokserskom klubu na Banjici.

Izvor: Kurir/Instagram/screenshot

Luka Perenčević, ubijen je danas oko 11.30 sati u bokserkom klubu na Banjici. Napadač se do kluba dovezao motorom, a zatim je u njega ušao sa kacigom na glavi i izrešetao Perenčevića.

Ubijeni Perenčević je navijač Rada, a dovođen je u vezu sa ubistvom Filipa Lepojevića i ranjavanjem Alekse Đukanovića na Banjici 2020. godine.  Za ubistvo Lepojevića i ranjavanje Đukanoviće terete se braća Rakočević, Petar, Radovan i Uroš, međutim, na suđenju je više puta pomenuto ime Perničevića, kao osobe koja je započela sukob koji je i doveo do ubistva Lepojevića. Otac braće Rakočević, R.R. ubrzo se oglasio i tvrdio "da ih je Luka Perenčević, inače navijač FK Rad, maltrerirao" i da je strah i trepet na Banjici.

"Moja dva sina U.R. i P.R. sedeli su u lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun i krenuli kući, U.R. je otišao do toaleta i pri povratku primetio Luku Perenčevića kako stoji kraj šanka i posmatra incidentnu situaciju koja se dešavala u lokalu. U tom momentu U.R. je video kako krigla pogađa P.R. u čelo i odmah je, onako goloruk, krenuo ka bratu. Tada mu Perenčević prilazi s leđa i nožem zadaje šest uboda u predelu leđa. U.R. u tom trenutku nije bio svestan ubodnih rana opasnih po život, a Perenčević je nastavio da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci, koji i dalje niko nije primećivao. Petar je primetio nož tek kada je od Perenčevića. dobio dva uboda u stokak. Tada je Petar, braneći se golim rukama uhvatio oštricu, što su kasnije pokazali i medicinski nalazi. Petar je uspeo da otme nož od Perenčevića i u tom trenutku je dobio udarac flašom u glavu pri čemu je nakratko izgubio svest što su napadači iskoristili i pobegli iz lokala, navodi R.R., otac Rakočevića.

R. R. je tada izneo i neproverene tvrdnje o danas ubijenom Perenčeviću.

"Dok su moji sinovi ležali u Urgentnom centru Luka Perenčević je terorisao mnoge po Banjici, fizički maltretirajući sve prijatelje mojih sinova, tako što ih je tukao, pretio, oduzimao novac i mobilne telefone, zahtevajući da mu kažu adresu moja dva sina. Tražio je da ih pozovu i namame kako bi mogli odmah na licu mesta da ih likvidiraju", tvrdio je R.R.

Prema njegovim navodima, njegov sin Petar je prvi otpušten iz Urgentnog centra, 31. avgusta 2020., pa je, saznavši šta se u međuvremenu dešavalo, "odmah obavestio treće odeljenje MUP-a, gde je podneo krivičnu prijavu protiv Perenčevića i ostalih iz te grupe".

Tagovi