Region

"SITUACIJA JE GROZNA!" Oglasila se porodica Hrvata kojeg su zarobili Rusi - Činimo sve što možemo da ga izvučemo!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske danas je potvrdilo da rade na slučaju zarobljenog hrvatskog državljanina.

Izvor: Telegram/RT

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske danas je potvrdilo da rade na slučaju zarobljenog hrvatskog državljanina, za kojeg se na društvenim mrežama navodi da je Vjekoslav Prebeg (40) iz Zagreba, kog su uhvatili Rusi u Ukrajini tokom borbi u Mariupolju.

Od sagovornika Jutarnjeg lista dobijena je potvrda da je V. P. uhvaćen i da je u toku postupak njegovog izvlačenja iz Rusije.

"Situacija je grozna, radimo na tome da ga što prije izvučemo, ne mogu i ne želim ništa više da vam kažem jer bi to moglo da ugrozi njegovu bezbjednost. Ministarstvo spoljnih poslova zna mnogo, oni su upoznati sa svime i rade na tome", rekao je jedan od članova porodice V. P.

Podsjetimo, ruska državna televizija RT, objavila je da je njen novinar Roman Kosarev razgovarao s Prebegom, za kojeg navode da je hrvatski državljanin koji se, kako tvrde, borio u redovima ukrajinske vojske. Hrvat im je, kažu, rekao da je bio vojnik u ukrajinskoj brigadi marinaca koja se skrivala u Marijupolju te tvrdi kako su njega i još nekoliko drugih boraca Rusi zarobili tokom pokušaja bjekstva iz opkoljenog grada. RT je objavio i njegovu fotografiju na kojoj je prikazan kako sjedi u prostoriji na nepoznatoj lokaciji.


Tagovi