Region

STRAVIČNA NESREĆA NA HRVATSKOJ GRANICI! Automobilom uleteo u kontrolne kućice - tinejdžerki (14) se BORE ZA ŽIVOT

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Mađarska policija preuzela je postupanje jer se nesreća dogodila na mađarskom državnom području.

Izvor: međimurska policijska uprava/screenshot

U naletu kombija bugarskih registracija u kontrolne kućice na graničnom prelazu Goričan II – Letenje, povređeno je šest osoba, među njima i tri policajca - dva hrvatska i jedan mađarski.

Mađarska policija preuzela je postupanje jer se nesreća dogodila na mađarskom državnom području, rekli su u sredu Hini iz PU međimurske.

Kućice se nalaze na delu autoputa Budimpešta - Zagreb kod granice između dve države. To je zajednički stalni granični prelaz za međunarodni drumski putnički saobraćaj koji se nalazi na teritoriji Mađarske, piše Index.

Nakon što je udario u kućice, kombi je naleteo i na automobil mađarskih tablica koji je u tom trenutku bio na graničnoj kontroli.

Sve se to dogodilo nešto iza jedan sat nakon ponoći.

Devojčica (14) se bori za život

Hrvatski policajci koji su povređeni u naletu prevezeni su Županijsku bolnicu Čakovec gde je utvrđeno da su lakše povređeni.

Kako piše mađarski RTL, među povređenima je i 14-godišnjakinja koja je zadobila povrede opasne po život. Katalin Csóbor, načelnica policije u Zali, potvrdila je da je povređeno šest osoba - dvoje dece i jedna odrasla osoba, koji su bili u svom vozilu, te jedan mađarski i dvojica hrvatskih policajaca.

Bugarski vozač koji je izazvao nesreću je priveden i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje. Sumnja se da je vozač možda zaspao za volanom i zato nekontrolisano naleteo na granični prelaz.

Pogledajte fotografije nakon nereće:


Tagovi