Region

DOBAR DAN, JA SAM FILIP KORAĆ I DOŠAO SAM DA SE JAVIM: Evo kako je prvi čovjek Luke Bojovića stigao u hrvatski zatvor!

Autori Jovana Raičević Kurir/Jutarnji list

Filip Korać, koji je krajem aprila uhapšen u Hrvatskoj, u zatvor Remetinac došao je najavljen od strane svog advokata, piše hrvatski Jutarnji list.

Izvor: Kurir/Aleksandar Jovanović, EPA

Kako navode, Korać je u zatvor Remetinac došao u utorak 26. aprila.

"Dobar dan, ja sam Filip Korać, za mnom je raspisana potjernica i došao sam da se javim", navodno je, prema pisanju Jutarnjeg lista rekao najbliži saradnik Luke Bojovića kada se pojavio na prijavnici zatvora.

Njegov dolazak bio je najavljen za taj dan.

"Koraćev advokat putem podneska Državnom odvjetništvu najavio je Koraća, te on nije bježao niti je uhapšen. U Hrvatsku je došao sa svojim ispravama. Advokat je naveo da Korać u Srbiji nije osuđivan. Inače, Hrvatska je za njim raspisala potjernicu i evropski nalog za hapšenje, a određen mu je i istražni zatvor", navode mediji.

Korać se, da podsjetimo, tereti za falsifikovanje dokumenata.

Rizičan pritvorenik

Opisujući Koraća, hrvatski mediji su ga nazvali "najtraženijom metom klana Veljka Belivuka".

"Filip Korać, osoba iz sprskog krim miljea kog su mediji prozvali jednim od čelnika zemunskog klana, trenutno je jedan od bezbjednosno najrizičnijih pritvorenika u hrvatskim zatvorima", navodi Jutarnji list.

Gordan Preglej, advokat Filipa Koraća za Kurir je naveo da se njemu javio "gospodin Korać i rekao mu da je saznao da se protiv njega u Hrvatskoj vodi postupak za krivično djelo falsifikovanje isprava".

"On je želio riješiti tu situaciju, jer to je bagatelni postupak, kao i stotine drugih za to krivično djelo, nema tu misterije nikakve", objašnjava branilac Filipa Koraća i dodaje da su nakon toga otišli u policiju.

"Kako je njemu još ranije određen pritvor, u istrazi, jer se pretpostavilo da se do njega ne može doći, on je zadržan u Remetincu", dodao je Preglej i naglasio da njegov klijent neće biti izručen Srbiji.

"Koliko je meni poznato, u Srbiji se protiv njega ne vodi nijedan krivični postupak, pa stoga nema potrebe da gospodin Korać bude izručen", pojasnio je on za Kurir.

Kako dalje kaže, Korać se trenutno nalazi u izolaciji, jer su i u Hrvatskoj na snazi mere protiv koronavirusa.

"Nisam ga još posetio, to ću učiniti kada prođe period izolacije i kada posjete budu omogućene", kazao je sagovornik Kurira.

Tagovi