Region

TONE KOKAINA MIJEŠALI SA ŠEĆEROM! Ovako su padali kavčani, škaljari, klan Amerika: Balkanska mafija i zaplijene droge

Autor Mia Radulović Izvor Kurir

Od najveće zaplijene droge kokaina u istoriji Urugvaja prošlo je više od 12 godina. Tada je na Atlantiku presretnuta jahta "Maui", a nađeno je 2,2 tone skupocjenog bijelog praha.

Izvor: kurir/Shutterstock, EPA/Boris Pejović

Kao mozak cijele te operacije označen je Darko Šarić, koji je bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Srbiji, a koji je prije desetak dana uhapšen u svojoj vili na Dedinju.

Najveća zaplijena droge u istoriji Crne Gore dogodila se u avgustu prošle godine u luci Bar, odnosno u Mojanovićima u Zeti. Nađeno je više od tonu kokaina.

20 tona kokaina u Filadelfiji, za nabavku osumnjičen Goran Soković

U avgustu 2019. godine zaplijenjeno je 20 tona kokaina na brodu "Gajan" u Filadelfiji za čiju nabavku se sumnjiči Goran Soković, koji je tada označen kao Šarićeva desna ruka.

To je jedna od najvećih zaplijena droge iza koje stoje naši klanovi. Vlasti SAD su tada obavijestile sve velike svjetske kontejnerske brodarske kompanije da plovila s posadom koju većinom čine Crnogorci nisu dobrodošla u SAD.

U pomenuti šverc navodno su bili umiješani i Igor Dedović i Stevan Stamatović, pripadnici "škaljarskog" klana koji su likvidirani u Atini, piše Blic.

Grupa Gorana Antovića iz Beograda pala sa 2,5 tone droge

Najveće zaplijene u koje su umiješani pripadnici naših klanova svakako su na Pirinejskom poluostrvu, najviše u Španiji. Recimo, prije četiri godine tamošnja policija razbila je veliku narko-grupu na čijem je čelu bio Goran Antović iz Beograda. Na svaka tri mjeseca ovaj narko-kartel je "brao" pola tone marihuane. "Pali" su u Barseloni i Valensiji sa 2,5 tone pomenute droge.