Region

GOVOR SVEŠTENIKA NA VELIKI PETAK ZAPREPASTIO JAVNOST: "Da se dogovorimo, ako nekog treba da izudaramo" Haos na mrežama

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Sveštenik Nemanja Pavlović na udaru javnostti zbog besjede u crkvi na Veliki petak.

Izvor: Twitter/@MirkoPoledica78/printscreen

Sveštenik Nemanja Pavlović iz Obrenovca i ove godine je po tradiciji održao govor na Veliki petak, a zbog onoga što je rekao izazvao je buru na društvenim mežama.

Otac Nemanja je između ostalog podržao nasilje, zbog čega se našao na udaru javnosti:

"Ako nekoga treba da izudaramo, pošteno da se dogovorimo i da ga izudaramo, ali ne da ga ubijemo i da ga previše povrijedimo, nego zna se šta je mjera, da se neko opomene na pravilan način, da mu bude i na korist, treba najmudriji oko toga da se saberu", dio je besjede oca Nemanja koja je izazvala buru na društvenim mrežama.

Nakon ovog govora, nastala je polemika na društvenim mrežama, dok jedni govore da veću glupost u crkvi nisu čuli, drugi podržavaju mladog sveštenika.

"Ja kao vernik i pripadnik SPC veću glupost nisam čuo. Sramota je i grijeh da uopšte pišem u kakvom je problemu ovaj čovjek. Naša pravoslavna vjera je vjera ljubavi, mira i poštovanja", napisao je jedan korisnik i pozvao Eparhiju valjevsku da reaguje.

Neki su zbijali šale na račun besjede sveštenike Nemanje Pavlovića.

"A što da se najmudriji saberu da nekoga pretuku? Valjda treba da se saberu ovi iz teretana", našalio se jedan korisnik.

Pojedini korisnici tvrde da je objavljen samo dio besjede koji je izvučen iz konteksta i da je posrijedi "zlonamjeran čin".

"Pustite cijeli govor ili nemojte ni dio. Ovo je zlonamjerno", glasio je jedan od komentara. "Daj cijeli kontekst! Ovako ti nisi razumio plus obmanjuješ druge", glasi poruka autoru snimka.

Tagovi