Region

DETALJI DRAME U STANU DARKA KOSTIĆA: Policija u 2.40 dobila ČUDAN poziv - Evo kako sam POBEGAO iz špajza modnog kreatora

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Vest da je modni kreator Darko Kostić ponovo priveden izazvala je veliku pažnju javnosti zbog toga što ga je policija privela pod sumnjom da je polno uznemiravao mladića kog je prethodno zavezao i dao mu određene supsrtance.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Policiju je posle ponoći zvao muškarac koji se policiji u Beogradu predstavio kao N.N. rekavši da je na svoj mobilni dobio poruku od prijatelјa Š.H. (20) koji mu je napisao da ga je poznati modni kreator Darko Kostić (42), zatvorio u špajz i zapretio da će ga "ubiti". Sve se to dogodilo, kako tvrdi čovek koji je primio SMS i slučaj prijavio policiji, noćas oko 2.40 posle ponoci na opštini Stari grad u samom centru Beograda, u Dobračinoj ulici.

Nedugo potom usledila je još čudnija situacija koja se desila policijskoj patroli na uglu ulica Laze Pačua i Vasine a kojoj je prišao upravo mladi Š.H. (20), čije je umetničko ime E. E., i rekao policajcima da se nalazio u stanu modnog kreatora, prenosi Kurir.

On je policiji ispričao i kako je odatle uspeo da pobegne, ali i kako je došao u tu situaciju. On je rekao da je nakon kraće zabave u stanu kreator "postao agresivan i potom ga ubacio u špajz, te da je hteo i da ga ubije". Mladić je ispričao i da je Kostića upoznao preko aplikacije za upoznavanje "Grindr", a zatim došao kod njega u stan.

On je policiji navodno rekao i da mu je kreator dao da konzumira nekakvu supstancu bele boje, najverovatnije opojna sredstva, odnosno drogu, nakon čega mu je kanapom vezao ruke, stavio duksericu preko glave i zatvorio u špajz.

Mladić je ispričao i kako se spasao - iskoristio je nepažnju kreatora i izašao iz stana. Policija je potom u pomenutom stanu zatekla Kostića i dovela ga u policijsku stanicu. Mladić je prevezen na VMA, na odelјenje toksikologije, a istragu u slučaju vodi pomenuta stanica u centru Beograda. Policija je Kostića potom privela u stanicu na osnovu ranije potrage, a potom je tu i zadržan u konsultaciji sa dežurnim zamenikom tužioca. Kostić se sumnjiči za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Tagovi