Region

OTKRIVENI NADIMCI NA SKAJU ŠARIĆEVIH POLICAJACA KOJI SU POBJEGLI U CRNU GORU!

Autor Gordana Bojanić Izvor Informer

Policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, u narodu poznatiji kao Dača i Mika, za kojima se traga zbog sumnje da su bili dio kriminalne grupe Darka Šarića, imali su nadimke na kriptovanim "skaj" telefonima po čuvenim musketarima "Atos" i "Portos", piše Informer.

Izvor: Printscreen

Postoje ozbiljne indicije da im je u neko od kolega dojavio da im se sprema hapšenje. Prema saznanjima iz istrage, njih dvojica su u noći između srijede i četvrtka najvjerovatnije pobjegli u Crnu Goru, i to samo nekoliko sati prije nego što im je policija zakucala na vrata.

"Za akciju hapšenja je znao mali broj ljudi i nema sumnje da je postojala "krtica" koja je Stojanoviću i Radovanoviću dojavila da će im u ranu zoru policija doći na vrata. Samo nekoliko sati prije hapšenja, u četvrtak oko 3.30 posle ponoći, uspjeli su da pobjegnu. Na našoj granici sa Crnom Gorom nisu registrovani, ali je crnogorska granična policija ubilježila njihov ulazak", kaže izvor iz istrage.

Inače, Stojanović je bivši načelnik Službe za kriminalističko-obavještajne poslove u MUP, a Radovanović koordinator u direkciji srpske policije. Navodno, blisko su sarađivali sa bivšom državnom sekretarkom u MUP Dijanom Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, jer je sarađivala sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem Mesarom.

Podsjetimo, Dača i Mika bili su u centru pažnje i u februaru, kada su uhapšeni zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u Beogradu pretukli kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M. V. Zbog tog napada, postupak protiv njih pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, a od tada su bili na mjerama Službe za unutrašnju kontrolu srpskog MUP. Sumnja se da su upravo iz ove službe dobili informaciju da će biti uhapšeni.

Tagovi