Region

KO JE UROŠ MIŠIĆ DANAS UHAPŠEN U AKCIJI POLICIJE: Napao bakljom policajca, dovođen u vezu sa ubistvom U BUDVI

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Tokom policijske akcije u Beogradu je u četvrtak uhapšen i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde, a njegovo hapšenje povezuje se sa akcijom policije ispred vile Darka Šarića.

Izvor: Kurir/Dragana Udovičić

Uroš Mišić iza sebe ima poduži krivični dosije. On je u više navrata hapšen i jednom osuđen. Mišić je najprije osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića 2. decembra 2007. godine, tokom utakmice Crvena Zvezda - Hajduk, kada mu je zapaljenu baklju stavio u usta. Njemu je nakon ponovljenog suđenja kazna umanjena na pet i po godina, međutim nakon Zakona o amnestiji, kazna mu je dodatno smanjena za još trećinu, te se Mišić na slobodi ponovo našao 2012. godine. 

Podsjetimo, cIo ovaj događaj doveo je do toga da se pokrene akcija navijača "Pravda za Uroša" kako bi se navodno uticalo na presudu Mišiću.

Mišića su u 2020. godini pretukli pripadnici suparničke navijačke grupe u neposrednoj blizini mjesta gdje živi u Višnjičkoj banji. Prema nezvaničnim informacijama koje su prenijeli mediji, mladić N. S. koji je pretukao Mišića, od ranije je poznat policiji. Navodno, on se sumnjičio da je 2017. godine učestvovao u pucnjavi ispred jedne kladionice u Beogradu. 

Njegovo ime spominjalo se i tokom suđenja za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi, kada ga je jedan od okrivljenih, Miloš Vojnović, spomenuo tokom postupka. 

Tuča u beogradskom klubu

Navijaču Crvene zvezde, Mišiću, sudilo se i zbog tuče sa američkim marincima u beogradskom klubu "Plastik", ali je on nakon postupka oslobođen krivice. Incident se dogodio 2013. godine kada je, u sukobu dvije grupe mladića, pretučen jedan pripadnik obezbjeđenja Ambasade SAD u Beogradu.

Sem toga, Mišić je privođen i 2015. godine zbog sumnje da je sa grupom mladića pripremao napad na učesnike "Prajda" u Beogradu. Kako su tada prenijeli mediji, on nije uhapšen, već bio samo zadržan poštp nije bilo elemenata da je izvršio neko krivično djelo. On je na saslušanje priveden jer je za vrijeme gej parade bio u centru grada, i kod sebe je imao fantomku. Na saslušanju u policiji u svoju odbranu je rekao da fantomku nosi ispod kacige za motor, a pušten je jer posjedovanje fantomke nije ni prekršaj niti krivično djelo.

Pogledajte kako je danas izgledalo ispred kuće Darka Šarića:

Tagovi