Region

PLATA 1.000 €, RADI SE 15 DANA U MESECU: U pitanju specifičan posao, evo koje uslove morate da ispunite

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Firma iz Splita traži svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini.

Izvor: shutterstock/olegri/MONDO/Stefan Stojanović

Firma "Plovput" iz Splita raspisala je konkurs za radno mesto svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini. Reč je o retkom zanimanju, a danas ih je na Jadranu sve manje. 

Plata iznosi između 6.000 i 7.000 kuna ( 927 evra), piše Morski.hr. Prednost ovog posla je što na svetioniku neće provoditi mesece, već je 15 dana na svom radnom mestu, a 15 dana može da bude kod kuće. Nekada je potrebno ostati i nekoliko dana duže zbog nepredviđenih okolnosti.

U opisu radnog mesta svetioničara Plovput između ostalog navodi kontrolu ispravnosti nautičkih karakteristika svetionika, glavnog i rezervnog svetla, sirene za maglu, kao i kontrolu svih objekata pomorske signalizacije u vidokrugu, ručno uključivanje sirene za maglu u slučaju kvara automatskog pri vidljivosti manjoj od 1.000 metara, tekuće održavanje uređaja i opreme za sigurnost plovidbe, učestvovanje u akcijama traganja i spasavanja na moru, evidentiranje u Radio-dnevniku meteoroloških podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda radi ispravnog ispostavljanja računa za izvršenu uslugu, kao i izradu i dostavljanje meteoroloških izveštaja DHMZ-u i Plovputu, piše portal.

Tagovi