Region

PROTIV KLANA VELJE NEVOLJE PODIGNUTA DRUGA OPTUŽNICA: Na teret im se stavljaju još DVA UBISTVA

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je drugu optužnicu protiv grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, prenosi Kurir.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Dado Đilas

Optužnica, druga po redu, podignuta je protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe.

Optuženi su da su Nikolu Mitića ubili u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Ovom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović, pripadnik grupe Velje Nevolje koji je uhapšen oktobru, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine i prvom optužnicom, po kojoj treba da im počne suđenje krajem aprila, terete se za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje.

Takođe je obuhvaćen i Dragan Mitrović koji je uhapšen kada i Rešović, ali zbog sumnje za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno pomenutom, potvrđenom optužnicom protiv Belivukove grupe.

Pored Belivuka, Miljkovića i Rešovića za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića optuženi su Vlado Draganić, Miloš Budimir, Srdjan Lalić, Dejan Tešić, Vladimir Grek i Aleksa Stošić i Dragana Mitrovića i dvojica okrivljenih saradnika Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin, navodi Kurir.

Tužilaštvo je optužnicu podnijelo sud na potvrđivanje, kao i predlog da se Rešoviću i Mitroviću produži pritvor.

Rešović (34) zvani Seki sumnjiči se da je sa Belivukom i Miljkovićem 10. avgusta 2020. godine ispred američke ambasade oteo, a kasnije i ubio Nikolu Mitića u kući u Ritopeku.

Belivuku, Miljkoviću i još 28-rici pripadnika njihove grupe pripremnim ročištem 26. aprila treba da počne suđenje po potvrđenoj optužnici.

Njom su optuženi za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukičevića, Goran Veličković, Milana Ljepoje i Zdravka Raodjevića.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe od januara se vodi istraga i za ubistvo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, kao i još jedna istraga za pranje novca, zaključuje Kurir.

Tagovi