Region

VUČIĆ PROSLAVIO POBJEDU - "OSVOJIO SAM 59, 9 ODSTO GLASOVA NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA!"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Vučić se obratio iz stranačkih prostorija SNS-a o izborima u Srbiji.

Izvor: Damir Dervišagić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se sinoć iz prostorija SNS.

"Mi procjenjujemo da je na izbore izašlo oko 3.840.000 ljudi. Suštinski, sve je proteklo u najboljem redu i miru. Ono što moram da kažem, a tiče se različitih vrsta nepravilnosti koje su neki prijavljivali, kada neko nosi spiskove, to niti je zabranjeno niti bilo šta slično, kao ni priča o tome ko će da ide u komisiju kod bolesnih ljudi, ali to su sitnice.

Želim da čestitam svim političkim takmacima i rekao bih, ono što je važno za zemlju, to je da je uticaj ukrajinske krize bio ogromna na rezultate izbora, da se Srbija dramatično pomjerila u desno. Da sam sam kriv što lista SNS-a ima i nešto manje glasova, ali ćemo o tome voditi računa prlikom formiranja Vlade. Ovo vam govorim jer će Srbija morati da se opredijeli kako i na koji način će u budućnost. A, nemam nikakve sumnje ili iluzije da će se razgovarati o svim političkim faktorima. Neće biti mjesta u Vladi za one koji se bave lagodnom politikom", rekao je Vučić.

"Prema našim podacima na parlamentarnim izborima imamo 44 odsto glasova, odnosno 43,95; Đilasov lista je osvojila 13, 6. Dačić 11, 4; Miloš Jovanavić 5,3; Moramo nešto više 4,7, Zavetnici i Dveri 3,8: 2,3 radikali i suverenisti; 1, 6 Boris Tadić, Savez vojvođanskih Mađara 1,55, Zajedno za Vojvodinu 0.65... Interesantno je da su nam gradski rezultati u Beogradu nešto bolji rezultati nego što su parlamentarni u Beogradu", rekao je Vučić i dodao:

"Predsjednički izbori, rezultati su sledeći: Ono što jeste važno je da je Zdravko Ponoš dobio 17,7 glasova, Miloš Jovanović DSS 5,9, Zavetnici 4,5, Boško 4,4, gospođa Stojković 3,15, Stamenković 2 odsto, Vacić 0,9, a ja sam dobio 59,9 odsto, odnosno, do 60,1 odsto glasova to jest oko 2.045.000 glasova", istakao je predsjednik Srbije.

Prema prvim rezultatima "Ipsos Srbija"/Cesid Aleksandar Vučić osvojio je 59,5 odsto glasova, što je više od neophodnih 50 odsto za pobedu u prvom krugu, dok je drugoplasirani Zdravko Ponoš osvojio 17,3 odsto.