Region

OBJAVLJEN PRVI PRESJEK GLASOVA NA IZBOIMA U SRBIJI, TUČA NA BIRAČKOM MJESTU U NOVOM PAZARU

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Danas se u Srbiji glasa se za izbor predsjednika republike, narodne poslanike, kao i za lokalne skupštine u Beogradu, Boru i 12 opština. Birališta su otvorena u 7, zatvaraju se u 20 sati, a pravo glasa na predsjedničkim i parlamentarnim izborima ima 6.502.307 birača.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Predsjednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je na konferenciji za novinare da su jutros u sedam časova otvorena sva biračka mjesta u Srbiji, osim biračkog mjesta 77 u Novom Pazaru zbog tuče.

Možda ce vas zanimati

"Došlo je do izvjesnih problema, tuče kako smo obaviješteni, od strane članova biračkog odbora. Odmah je intervenisala policija", rekao je Dimitrijević.

Rašo Milić, predsjednik gradske izborne komisije u Novom Pazaru, potvrdio je RTS-u da je do incidenta i fizičkog obračuna dvije osobe došlo na biračkom mjestu u OŠ "Bratstvo", i da je intervenisala policija. Glasanje je ubrzo nakon incidenta normalizovano.

Do 9 sati na birališta izašlo 5,1 odsto građana

Prema prvim podacima Ipsos Srbija do 9 sati u Srbiji je na birališta izašlo i glasalo 5,1 odsto građana.

U Srbiji se danas održavaju predsjednički izbori, vanredni parlamentarni i izbori za skupštinu Beograda i još 13 gradova i opština, a pravo glasa ima 6.502.307 građana koji će na 8.267 biračkih mjesta moći da glasaju od od 7 do 20 sati.

Tagovi