Region

DIREKTOR ALEKSINAČKIH RUDNIKA OTKRIO UZROK SMRTI RUDARA! "Nijedan nije imao fizičke povrede!"

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Svi rudari koji su se nalazili u oknu u vreme nesreće su izvučeni, a u bolnici u Aleksincu zbrinuto je 19 rudara, tri teže povređena.

Izvor: Facebook/screenshot

Direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić izjavio je da su rudari u rudniku "Soko" nastradali od posledica gušenja metanom.

"Svi rudari u rudniku "Soko" nastradali su od posledica gušenja, usled povećane koncentracije metana. Nijedan od njih nema fizičkih povreda", rekao je za medije direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić. Najmlađi nastradali rudar imao je 31 godinu.

U nesreći koja se dogodila jutros oko 4 časa, u rudniku "Soko" kod Sokobanje, došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo osam rudara. Poginuli rudari su Darko Z. (43), Nenad T. (33), Radovan G. (47), Petar P. (31), Branko Č. (56), Branislav Z. (55), Bratislav Ž. (59) i Bojan S. (34).

Svi rudari koji su se nalazili u oknu u vreme nesreće su izvučeni, a u bolnici u Aleksincu zbrinuto je 19 rudara, tri teže povređena. Prema Denićevim rečima rudarska inspekcija trenutno obavlja uviđaj kako bi utvrdila tačne uzroke ove strašne nesreće i po okončanju uviđaja biće izdata zvanična izjava.

"Prema prvim informacijama do nesreće je došlo zbog iznenadnog izboja metana pod pritiskom. I svi rudari koji su stradali, stradali su od gušenja. U smeni je, prema nezvaničnim podacima bilo 49 rudara. Jedan deo njih je iz rudnika "Soko" a drugi deo su rudari iz Aleksinačkih rudnika koji su radili na izradi rudarskih prostrija", kaže direktor Aleksinačkih rudnika Denić.

Tagovi