Region

OVO SU RUDARI KOJI SU NASTRADALI U EKSPLOZIJI: Oglasio se direktor rudnika, otkrio uzrok nesreće

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

U nesreći koja se dogodila jutros oko 4 časa, u rudniku "Soko" kod Sokobanje, došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo osam rudara.

Izvor: Facebook/screenshot

 Nastradali su rudari Zlatković Darko (1979), Nenad Trivunac (1985), Petrović Petar (1991), Grujić Radovan (1975), Čokirilo Branko (1966), Branislav Zlatanović (1967), Živković Bratislav (1963) i Stajić Bojan (1988).

Saša Spasić, direktor JP PEU Resavica, rekao je da se rudarska nesreća u jami rudnika “Soko“, dogodila nešto posle četiri sata ujutru u delu ležišta rudnika istočnog polja u trećoj smeni, prilikom redovnih radova na eksploataciji uglja.

"Prema još nezvaničnim informacijama, došlo je do zarušavanja uglja u otkopnoj komori VE 3/1 i naglog prodora metana u radni prostor. Izražavam saučešće porodicama nastradalih rudara, tu smo za njih u bilo kom momentu" rekao je Spasić.

Rudar Milan Nikolić kaže da nije radio u trenutku nesreće i da je zabrinut za sve one koji nisu izvučeni.

"Loša je situacija, nisu još svi izvučeni. Nisam bio u rudniku kad se to desilo, ja sam iz druge smene. Ima mnogo mojih prijatelja i kolega unutra, strahujem za njih ", rekao je Milan Nikolić, jedan od rudara u rudniku "Soko".

Da podsetimo, jutros se u rudniku Soko dogodila eksplozija metana u kojoj je osmoro stradalo, a izvučeno je oko 65 rudara. Prema prvim podacima u bolnici u Aleksincu smešteno je 19 povređenih rudara.

Tagovi