Region

U EKSPLOZIJI IMA VIŠE POGINULIH, IZVUČENO 65 RUDARA! Većina ima lakše povrede - detalji nesreće kod Sokobanje

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

U aleksinačkoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da su poslali četiri ekipe za zbrinjavanje unesrećenih ljudi.

Izvor: Kurir/Printscreen/soko-banja.org

Iz rudnika Soko u Sokobanji izvučeno je oko 65 rudara, a 8 je stradalo, navode medji, međutim zvanične potvrde za to nema. U rudniku je kako smo već javili došlo do eksplozije metana. U aleksinačkoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da su poslali četiri ekipe za zbrinjavanje unesrećenih ljudi.

Kako je za "Blic" rekao dr Goran Vidić, direktor bolnice u Aleksincu, kod njih je zbrinuto 17 povrijeđenih rudara. "17 povrijeđenih je zbrinuto u bolnici u Aleksincu, dvoje, troje je teško povrijeđeno, ali nisu životno ugroženi", kaže on.

"Noćas se dogodila se nesreća u rudniku, ali ništa za sada ne možemo da kažemo. U toku je akcija spašavanja. Biće obraćanje kasnije", potvrdio je direktor rudnika Soko Drago Milinković. Nesreća se dogodila jutros oko pet sati.

Nezvanično došlo je do zarušavanja okna u rudniku i kameni materijal je pao i zatrpao veliki broj rudara, dio je ostao sa druge strane zarobljen. Akcija spašavanja je u toku, a na teren su odmah upućene ekipe aleksinače Hitne pomoći. Do nesreće je došlo jutros oko 5 časova.

Tagovi