Region

HRVATSKI PREDSEDNIK TRAŽI ZABRANU LETA VOJNIH AVIONA: Milanović zahteva da se utvrdi ko je uznemiravao ljude

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga Zoran Milanović u utorak je izdao naređenje kojim se zabranjuje preletanje vojnih aviona iznad Zagreba.

Izvor: Youtube/PrintScreen

Zoran Milanović je naredio načelniku Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske admiralu Robertu Hranju da se najstrože zabrani preletanje vojnih aviona iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj. Dodatno je naložio načelniku Glavnog štaba OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba, saopšteno je iz kancelarije predsednika.

Podsetimo, u sklopu planiranih bilateralnih aktivnosti hrvatske vojske zajedno sa francuskom ratnom mornaricom u utorak je sprovedena vežba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona ratnog vazduhoplovstva Hrvatske i francuskih pilota aviona Rafala sa nosača aviona Šarl de Gol.

Zajednički letovi hrvatskih aviona MiG 21 i francuskih Rafala sprovedeni su u vazdušnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra. Hrvatski i francuski piloti proleteli su i iznad Zagreba između 16:45 i 17:45, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske.