Region

EVAKUISANI PUTNICI POSLE DOJAVE O BOMBI! Oglasio se MUP Srbije - u toku je pregled, avion je morao prinudno da sleti!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Avion koji je letio na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog dojave da je u letjelici postavljena eksplozivna naprava, vratio se i prinudno sletio na beogradski aerodrom.

Izvor: YouTube/AviationUpClose/Printscreen

Svi putnici i članovi posade bezbjedno su evakuisani iz aviona koji je letio na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog nove dojave da je u letjelici postavljena eksplozivna naprava, vratio i prinudno sletio na beogradski aerodrom, saopštio je MUP Srbije.

Ubrzo po polijetanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom "Nikola Tesla" je obavijestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

U skladu sa procedurama, naložen je povratak aviona na beogradski aerodrom. Odmah po slijetanju na beogradski aerodrom putnici su bezbjedno evakuisani, a u toku je kontradiverzioni pregled aviona, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U kontradiverzionom pregledu aviona i bezbjednoj evakuaciji putnika učestvuju pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije Srbije i PS Surčin.