Region

DANAS NA ODBORU RASPRAVA O UKIDANJU ZABRANE ULASKA BELIVUKU U CG

Autor Mia Radulović Izvor RTCG

Predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, zakazao je za danas sjednicu i predložio da se raspravlja o, između ostalog, ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Takođe, kako se navodi, na dnevnom redu je i nehumano i šikanozno zadržavanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, 22. juna 2020 godine, prenosi RTCG.

Kako se navodi na sajtu parlamenta, odbor će raspravljati o godišnjem izvještaju o radu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu za 2021. godinu.

Tu je i donošenje odluka o organizovanju parlamentarnih saslušanja na teme definisane zaključcima sa 24. sjednice odbora.

Podsjetimo, jedan broj policijskih rukovodilaca uhapšeni su po nalogu državnog tužioca zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, krajem preprošle godine, kako piše RTCG. Postupak je i dalje u toku.