Region

HRVATSKI MINISTAR ODBRANE O PADU LETJELICE: Progovorio o tome ko je poslao dron, crnoj kutiji i BOMBI (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor Jutarnji list

Ministar odbrane Hrvatske, Mario Banožić, saopštio je u nedelju da će se porijeklo vojnog drona koji je pao u Zagreb detaljno ispitati.

Izvor: YouTube/printscreen/Hrvatska radiotelevizija

Mario Banožić je tokom obraćanja novinarima na mjestu pada vojnog drona izieo nove podatke koji se tiču istrage porijekla i okolnosti u kojima je bespilotna letjelica tipa Tu-141 pala u Zagreb, pokraj jezera Jarun.

"Dobili smo saznanja da se na pojedinim fragmentima nalaze elementi eksploziva. Letjelica nije bila izvidničkog tipa, na njoj smo našli djelove aviobombe, takođe sovjetske proizvodnje. Ona je odnijeta, i nakon detaljne analize moći ćemo da saznamo kog je tipa bomba", rekao je Banožić, i potvrdio da je pronađena crna kutija.

Pogledajte kako je izgledalo uklanjanje vojnog drona:

Ministar je istakao da je poznato da se sličan tip eksploziva koristio na sovjetskim letjelicama, odnosno da je sovjetske proizvodnje.

"Imamo i neka saznanja koja bi mogla da dovedu u pitanje i samu lokaciju odakle je lansirana letjelica u Hrvatsku, a imamo i elemente koji bi mogli ukazati na to da su je poslali i Rusi i Ukrajinci. Istraga će potrajati", zaključio je on.

Tagovi