Region

VELJA NEVOLJA NAPRAVIO HAOS ČIM JE KROČIO U SUDNICU! Ugledao svjedoke-saradnike pa im poručio SAMO JEDNO (FOTO)

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Hrvatin i Spasojević nisu sjedili u boksu za okrivljene, već su bili u drugom dijelu sudnice, dok je veliki broj stražara stajao oko njih.

Izvor: Kurir/Ana Paunković/TV Pink/screenshot

Na početku suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe u zgradi Specijalnog suda u Beogradu prekjuče je vladalo opsadno stanje, a da mjere obezbjeđenja nisu bile preduzete bez razloga, potvrđuje i to što je prvookrivljeni Veljko Belivuk po ulasku u sudnicu priprijetio svjedocima-saradnicima, piše Kurir.

Prema riječima izvora Kurira, atmosfera u sudnici je bila napeta jer su pored okrivljenih u istoj prostoriji bila i dvojica svjedoka-saradnika Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o svjedočenju i u zamjenu za manju kaznu otkrili i detaljno opisali surove zločine klana.

Hrvatin i Spasojević nisu sjedili u boksu za okrivljene, već su bili u drugom dijelu sudnice, dok je veliki broj stražara stajao oko njih. 

Izvor: Privatna ahiva

"Čim je ušao u sudnicu, Belivuk se okrenuo ka dijelu u kom su sjedili Hrvatin i Spasojević. Dobacio im je: "Pi*ke!", najvjerovatnije aludirajući na to što su njih dvojica, koja su po sopstvenom priznanju učestvovala u ubistvima i uklanjanju leševa "izdala klan i pristala na saradnju sa nadležnim organima", objašnjava izvor.

On kaže i da su pojedini ove njegove riječi protumačili kao prijetnju. Pored okrivljenih i svjedoka-saradnika, prekjuče su se sa okrivljenima oči u oči našle i udovice ubijenih - Gorana Veličkovića, Milana Ljepojevića i Zdravka Radojevića, koje u ovom postupku imaju status oštećenih. Supruga pokojnog Gorana Veličkovića, koji je takođe bio navijač Partizana, pokušala je da u sudnicu uđe obučena u majicu na kojoj je odštampan lik njenog muža uz natpis "Gore na nebu armija prava".

Poruka Principima

Velja Nevolja i Marko Miljković juče su bili obučeni u bijelu i crnu majicu, koje predstavljaju boje navijača Partizana. Podsjetimo Belivuk je bio na čelu Partizanove navijačke grupe Principi. Boža Spasić, bivši operativac DB, objašnjava da su oni željeli da pošalju poruku u stilu svjetskih narko bosova.

"Nije čudno što su se njih dvojica ovako obukli. Oni jasno šalju poruku pristalicama na južnoj tribini da treba da ostanu na stadionu i da budu uz njih", kaže Spasojević.

Izvor: Privatna ahiva