Region

VELJA NEVOLJA I MARE MESAR POSLALI SKRIVENU PORUKU IZ SUDNICE?! Iz pritvora došli u crno-bijeloj kombinaciji!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Veljko Belivuk , zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, zvani Mesar, juče su se na pripremnom ročištu u Specijalnom sudu u Beogradu pojavili u bijeloj, odnosno crnoj majici, koje kada se gledaju zajedno predstavljaju boje navijača Partizana, piše Kurir.

Izvor: Kurir

Podsjetimo, Belivuk je bio na čelu Partizanove navijačke grupe Principi, pa su se mnogi pitali da li su on i njegova desna ruka svojim odjevnim kombinacijama željeli da pošalju poruku Principima.

Kako Kurir prenosi, pripremno ročište u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 28 pripadnika njihovog klana juče je odloženo, jer je odrbana tražila izuzeće sudije i tužioca. Pred Specijalnim Sudom u Beogradu juče je vladalo višečasovno "vanredno stanje" , a jake mjere obezbjeđenja bile su i u samoj sudnici. Optužena kriminalna grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, ilegalno oruže, otmice i silovanje.

Boža Spasić, bivši operativac DB, objašnjava za Kurir da su Belivuk i Miljković na ovaj način željeli da pošalju poruku "u stilu svetskih narko-bosova".

"Nije čudno što su se njih dvojica pojavila u ovim odjevnim kombinacijama. Oni jasno šalju poruku svim pristalicama na južnoj tribini, gdje im poručuju da oni treba da ostanu na stadionu i da budu uz njih", kaže Spasić i objašnjava:

"Ovim gestom su svima poslali jasnu poruku. Oni čak i javnosti šalju svoj glas da će uvijek biti uz Partizan. Ovo je tek početak njihovog tajnog oglašavanja. Takođe, ovo su verovatno prepisali od velikih svjestksih narko-bosova koji su isto tako na suđenjima slali poruke skrivenog tipa - majicama, bedževima, gestikulacijom, šifrovanim i na prvi pogled suludim izjavama, koje su se kasnije dešifrovale i imale su svoju jasnu i konkretnu poruku."

Detalji optužnice: Kriminal krili iza Principa

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici protiv 30 pripadnika kriminalne grupe navodi da su oni postali njeni pripadnici u periodu od početka 2019. godine i da su njeni članovi bili do hapšenja 4. februara 2021. Kako se navodi, grupa je za cilj imala vršenje krivičnih djela ubistava, otmice, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih maretija, a sve radi sticanja finansijske koristi.

"Belivuk i Miljković su stvorili plan da se pod paravanom navijačke grupe Principi vrše ova krivična djela kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini zastrašivanjem suparničkih kriminalnih grupa, preuzimanja prevlasti na tržištu droge, otmica i ubistava pripadnika drugih kriminalnih grupa, a koji su ostali pripadnici kriminalnee grupe prihvatili i postupali po nalozima i uputstvima organizatora, koji su donosili odluke", navodi se na početku optužnice.

Tagovi