Region

SUPRUGA ŽRTVE KLANA VELJE NEVOLJE NIJE MOGLA U SUDNICU: Došla u majici sa likom UBIJENOG NAVIJAČA, nisu joj dali da uđe

Autor Mia Radulović Izvor Kurir

Rajko Nedić, odgovorni urednik Kurira, navodi da je policija imala veoma težak zadatak da osigura početak suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i pripadnicima njihovog kriminalnog klana.

Izvor: Kurir

Vanredno stanje u Specijalnom sudu i okolini vladalo je satima uoči početka suđenja Belivuku, a Nedić navodi da je osigurati mirno suđenje bio zaista složen zadatak, prenosi Kurir.

"Sigurno su računali na to da postoji mogućnost da optuženi imaju protivnike u suparničkom klanu. Taj rat i dalje bukti i traje. Postoji takođe i opasnost eventualno da neko proba da uleti i oslobodi ih sa strane. Grupa je prilično oslabljena, ali vidjeli smo po grafitima da ti Principi i dalje nekako funkcionišu. Prema pisanju nekih medija, čak su se i obračunavali između sebe. Takođe postoji i ogorčenost od strane žrtava tako da je bilo veoma teško ukomponovati to sve. Bila je veoma složena operacija", rekao je Nedić za Jutarnji program na Kurir televiziji.

Dodao je da su porodice žrtava i optuženih imale pristup ročištu osim u slučaju ako im ulaz striktno iz nekog razloga nije bio zabranjen.

"Članovi porodice imaju pravo da dolaze. Sjećamo se suđenja Legiji, kad se njegova žena pojavila, on joj je mahao i slao poljupce. Tako da svako kome iz nekog razloga nije zabranjen ulaz ima pravo da dođe", istakao je urednik Kurira.

Nedić je naveo i da je jedna žena juče nije puštena na ročište zbog majice sa likom supruga koji je bio žrtva zloglasnog klana.

"Došla je u majici sa njegovim likom i podrškom njegove navijačke grupe. Njoj na primjer nisu dali da uđe sa takvom majicom. Svašta ćemo tu viđati", istakao je Nedić.

Belivukova grupa, koja broji ukupno 30 članova, podsjetimo, optužena je trenutno za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posjedovanje oružja.

U optužnici se navodi da je grupa bila dio kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom. Žrtve klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, njegovog najbližeg saradnika, ubijane su u kući u Ritopeku nadomak Beograda, a nakon ubistava njihova tijela su mljevena u mašini za mljevenje mesa, pa bacana u Dunav. Sve ovo stoji u optužnici.

Naredni izlazak na sud je zakazan za 10. i 11. mart.