UZNEMIRUJUĆE

NOVI DETALJI O TIJELU PRONAĐENOM U DUNAVU: Obdukcija odložena, evo kada će biti poznato da li je to Matej Periš

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Prema informacijama Policijske uprave Požarevac, dežurni tužilac je naredio obdukciju pronađenog tijela na obali Dunava.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Obdukcija tijela, koje je u petak uveče pronađeno u Dunavu kod Kostolca, prvobitno je bila zakazana za subotu ali će ipak biti urađena u nedelju. Nadležni su sa tijela uzeli i DNK profil, koji će uporediti sa uzorcima nestalih osoba u bazi, kako bi se utvrdio identitet, saznaje Kurir. Njihov izvor objašnjava da je nemoguće na drugi način utvrditi o kome se radi, jer je leš u poodmakloj fazi raspadanja.

"To je zapravo dio tijela, radi se o donjim ekstremitetima - nogama, dok gornji dio tijela nedostaje. Nema ni odjeću, samo obuću.  Bez DNK analize nemoguće je čak utvrditi da li se radi o muškarcu ili ženi", objašnjava izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je trenutno nemoguće procijeniti šta je bio uzrok smrti, pa će obdukcija pokušati i to da utvrdi. Na tijelu postoje i oštećenja za koja će tek biti utvrđeno da li su povezana sa uzrokom smrti ili su posledica dugotrajnog boravka tijela u vodi. 

Prema riječima izvora, DNK profil izolovan sa pronađenog ostatka tijela biće upoređen i sa DNK profilom Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. u Beogradu, a kamere su ga poslednji put snimile kako se približava rijeci Savi kod restorana "Savanova" na Sava promenadi. Matejev DNK profil nalazi se u bazi srpske policije, a njegov otac je ranije potvrdio da mu je uzet bukalni bris radi upoređivanja, što je bitno za istragu i potragu. Ipak, određeni detalji ukazuju da vjerovatno nije riječ o telu nestalog Splićanina. 

Matej je nosio bijele patike, dok su na ekstremitetima pronađenog tijela crne patike. Takođe, po izgledu ostataka tijela može se pretpostaviti da je ono u vodi bilo najmanje šest mjeseci, dok je Matej nestao prije manje od tri mjeseca. 

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, rekao je beogradskim medijima da "nema informaciju iz policije, te da ne želi da se bavi spekulacijama".

Tagovi