Region

FILIP KORAĆ ŽELI DA NAS POBIJE! MARKO MESAR NA SASLUŠANJU OPTUŽIO PRIJATELJA LUKE BOJOVIĆA

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Na informativnom razgovoru u policiji desna ruka Veljka Belivuka ispričao je da on protiv bliskog saradnika Luke Bojovića i "škaljaraca" nema ništa protiv, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Marko Miljkovć, zvani Mare Mesar, koji je označen kao najbliži saradnik Veljka Belivuka, s kojim je predvodio kriminalni klan, na saslušanju u policiji označio je Filipa Koraća kao organizatora navodnog pokušaja njihove likvidacije na aerodromu u Tivtu!

Kako Kurir nezvanično saznaje, na pitanje da li su njih dvojica u sukobu, Miljković je izjavio da on protiv Koraća nema ništa.

"Ja sa njim nisam u zavadi, on je u zavadi sa mnom" - navodno je rekao Miljković, koji je optužen za niz brutalnih ubistava u kući u Ritopeku, ali nije objašnjavao zbog čega misli da Korać ima problem sa njim.

Izbjegli smrt u Tivtu

Marko Miljković i Veljko Belivuk, podsjetimo, boravili su kao gosti vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Crnoj Gori u januaru prošle godine. U Srbiju je trebalo da se vrate 22. januara, ali je crnogorska policija saopštila da je spriječena njihova likvidacija, koja je bila planirana na aerodromu u Tivtu dok budu čekali u red za čekiranje karata. Boravak u susjednoj državi zbog toga su produžili do 30. januara, kada su se vratili u Srbiju.

"Čim su sletjeli na aerodrom "Nikola Tesla", policija ih je sprovela na saslušanje. Privedeni su i Marko Budimir i Vladimir Grek, koji su ih čekali ispred, kao i još nekoliko momaka. Još tada policija im je oduzela telefone. Od njih su uzete izjave i iste večeri su pušteni" - podsjeća sagovornik Kurira. U presretnutim telefonskim komunikacijama pripadnika klana, koji su već bili na mjerama policije jer su se uveliko prikupljali dokazi protiv ove kriminalne grupe, otkriveno je da su te večeri oni bili u panici jer su bili ubijeđeni da Belivuk i Miljković neće biti pušteni na slobodu.

Neće suditi "škaljarcima"

Pripadnici kriminalne grupe bliske škaljarskom klanu, za koje se sumnjalo da su planirali da 22. januara prošle godine na Aerodromu Tivat ubiju vođe beogradskog ogranka kavačkog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića navodno su razmjenjivali poruke sa striktnim uputstvima koja su data ubici. Međutim, podgorički Viši sud prekjuče je odlučio da se navodnim atentatorima ne sudi, jer nema dokaza da su planirali da ubiju Belivuka i Miljkovića, ali na ovu odluku tužilaštvo ima pravo žalbe.

"Ti lagano, kao da nije tvoj posao, na pet-šest metara, pa onda u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas... Tu niko neće imati vremena, od trenutka pucanja, dok istrčiš napolje, da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci, pa i njega zapali" - piše, navodno, u poruci koju je Janko Vukadinović, koji je bio označen kao nalogodavac, poslao svjedoku-saradniku Kamenku Kuču, prenosi Kurir.

"Nastala je pometnja zbog hapšenja na aerodromu, u panici su bacane neke kartice za mobilne telefone i kasnije su prepričavali i izjave koje su Miljković i Belivuk dali policiji, ali i dešavanja u Crnoj Gori" - dodaje sagovornik Kurira. On podsjeća da su prilikom saslušanja u crnogorskoj policiji Belivuk i Miljković izjavili da ne znaju ko bi želio da ih ubije, kao i da su izjavili da su bili na babinama kod vođe "kavčana" Radoja Zvicera. Navodno, u tom iskazu nisu pominjali Filipa Koraća.

Poruka na tijelu ubijenog

"Međutim, da su na sve moguće načine pokušavali da dođu do Koraća, koji važi za osobu blisku Luki Bojoviću i škaljarskom klanu, svjedoče brojni dokazi prikupljeni tokom istrage. Koliko su bili kivni na njega, svjedoči činjenica da su jednom od brutalno ubijenih u Ritopeku, Goranu Veličkoviću Goksiju, na leđa urezali poruku: "Korać pi*ka". To su fotografisali, a onda sliku poslali Koraću ili nekome njemu bliskom" - dodaje sagovornik Kurira.

Podsjetimo, u krvavom ratu klanova ubijen je i poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je zastupao Koraća, kao i Koraćev tjelohranitelj Siniša Milić. Ovi zločini još uvek nisu riješeni, ali operativni podaci upućuju da je Belivukov klan iza njih.