Region

"SPAKOVALI SU OSTATKE TIJELA U DŽAKOVE I BACILI U DUNAV" Završeno saslušanje Belivuka i Miljkovića - evo šta su izjavili

Autor Andrijana Delibašić Izvor Kurir

Belivuk i Miljković posle današnjeg saslušanja, vraćeni u pritvor.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Dado Đilas

Veljko Belivuk i Marko Miljković koji su danas na kratko izvedeni iz pritvorskih ćelija, kako bi se izjasnili o navodima za proširenje istrage koji ih terete da su 1. aprila 2019. ubili Gorana Mihajlovića, kako saznaje Kurir, negirali su izvršenje ovog krivičnog dela.

Izjavili su da nemaju nikakve veze sa ubistvom i da im je sve namješteno - otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, na saslušanje su danas u Tužilaštvo za organizovani kriminal dovedeni i Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku kao i Miloš Budimir. I oni su, kako sagovornik dodaje, izjavili da nemaju nikakve veze sa zločinom koji se dogodio 2019. i zvanično je prva surova likvidacija za koju se ovaj kriminalni klan sumnjiči.

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je 4. februara prošle godine. Protiv njih je podignuta optužnica za pet ubistava, dok se za još dva vodi istraga.

Mihajlović je, prema navodima krivične prijave namamljen i odveden u kuću strave u Ritopeku. Navodno je tamo otrovan, a zatim spakovan u džak i u kamionu sa pijeskom prebačen u Surduk. U tom mestu je spaljeno njegovo tijelo na lomači od guma i ćumura, a ostatke je potom kako se sumnja, Belivuk macolom isitnio.

Spakovali su ostatke u džakove i bacili ga u Dunav sa Pupinovog mosta - zaključuje sagovornik do čega se došlo tokom dosadašnje istrage.

Posle današnjeg saslušanja u tužilaštvu, okrivljeni su vraćeni u pritvor.