Region

RAZGOVORI O STABILNOSTI REGIONA: VUČIĆ SE SASTAO SA ESKOBAROM I LAJČAKOM

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras razgovarao na trilateralnom sastanku sa Gabrijelom Eskobarom i Miroslavom Lajčakom, prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/printscreen

"Na trilateralnom sastanku smo razgovarali o ključnim temama značajnim za održivu budućnost i stabilnost regiona, kao i napretka Srbije i Zapadnog Balkana", piše na instagram profilu "budućnost Srbije".

Podsjećamo, Vučić se prvo sastao sa Gabrijelom Eskobarom, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara, a nakon toga odvojeno i sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Ranije danas, specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavili su da je na Prištini i Beogradu koji će model da izaberu u normalizaciji međusobnih odnosa, a u sklopu njih i oblik Zajednice srpskih opština, navodI Kurir.

"Nadamo se da će kao rezultat proisteći rezolucija koja će biti prihvatljiva i za Srbiju i za Kosovo i uvjeren sam da ćemo uz način na koji sve ovo teče i uz posevćenost naših evropskih partnera sa podrškom SAD doći do rešenja. SAD podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet Kosova, a u dijalogu treba tražiti rešenje o normalizaciji odnosa", rekao je Eskobar na zajedničkoj konferenciji u Prištini, zaključuje Kurir.