Region

GOLIM RUKAMA SPASAVAO ĆERKU KOJA JE UMRLA U POŽARU KOD OBRENOVCA! "Plamen je zahvatio krevetac, a ona je bila u njemu"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Devojčica je umrla zbog opekotina koje su zauzele 100 posto njene kože.

Izvor: MONDO/U.Arsić

U mestu Grabovac kod Obrenovca juče je došlo do stravičnog požara u kom je, oko 16 časova u porodičnoj kući dede, nastradala devojčica (3). Prema prvim informacijama, zapalilo se ćebe u krevecu od peći koja je bila upaljena i koja se nalazila u neposrednoj blizini. Devojčica je umrla zbog opekotina koje su zauzele 100 posto njene kože.

"Video sam plamen koji je zahvatio krevetac. Ćerka je bila u njemu. Uzeo sam ga i izneo u dvorište. Dete sam uvio u ćebe i odveo u bolnicu", ovako je policiji i lekarima na Institutu za majku i dete ispričao S. R. otac trogodišnje devojčice.

 "Moja supruga je izašla do pomoćne zgrade kako bi ćerki donela ručak. Ja sam bio u hodniku kada sam primetio dim. Otvorio sam vrata i video plamen koji je zahvatio krevetac u kom je bila moja ćerka...", ispričao je inspektorima otac nastradale devojčice.

Dete u lošem stanju primljeno je u Institut za majku i dete. Uprkos borbi lekara devojčica je preminula. Njeno telo prevezeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Opekotine šaka konstatovane su ocu nastradale devojčice koji je nakon ukazane pomoći upućen na kućno lečenje.

"Otac je primljen u Institut za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Njemu su konstatovane opekotine drugog stepena ruku", objašnjava izvor blizak istrazi.

U gašenju požara učestvovalo je šest vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila. Istraga je u toku i o celom slučaju je obavešteno i tužilaštvo.

Tagovi